Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κανείς Μόνος του Απάνεντι στην Κρίση!


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΡ.ΕΝ. - Φ.Μ.Σ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1 & ΩΡΑ 3μμ ΑΜΦ.22 ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ Σ.Θ.Ε ΤΡΙΤΗ 24/1, 1μμ, ΑΜΦ.ΦΜ2 ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ

Η κοινή δράση, η ενότητα των Αριστερών δυνάμεων αλλά και η σύμπραξη με όσες δυνάμεις προτάσσουν το συλλογικό έναντι του ατομικού - με όρους αποτελεσματικότητας - αποτελεί για εμάς, την Αριστερή Ενότητα, την αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν να είναι οι αγώνες και τα κινήματα αποτελεσματικά και νικηφόρα.
 
Ειδικά τώρα, σε μια περίοδο έντονης καπιταλιστικής κρίσης, που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκφραστές έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας με ιδεολογικό εργαλείο «πειθάρχησης» το χρέος και τα δημοσιονομικά προβλήματα, δε χωράνε στην Αριστερά μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Στα σήμερα, που η αποδόμηση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων αποτελεί καθημερινότητα, που εφαρμόζουν τις αντιλαϊκές - νεοφιλελεύθερες πολιτικές με τα πιο αυταρχικά μέσα, που καταργείται ο δωρεάν και δημόσιος χαρακτήρας του πανεπιστημίου, είναι πολυτέλεια να παραμένουμε κλεισμένοι στους οργανωτικούς μας μικρόκοσμους, τσακωμένοι με την πραγματικότητα και τις αποτελεσματικές πρακτικές. 
 
Για εμάς η μόνη απάντηση μπορεί να είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες που κινούνται πάνω σε ενωτική κατεύθυνση. Για εμάς στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: να ανατραπούν οι πολιτικές που αμαυρώνουν τις ζωές μας και υποθηκεύουν το μέλλον μας. Για εμάς αποτελεί υποχρέωση η δημιουργία κινημάτων που θα αγκαλιάζουν τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Κινήματα δημοκρατικά, κοινωνικά χρήσιμα, που θα δίνουν προοπτική και ταυτόχρονα θα απαντούν στα άμεσα προβλήματα των φοιτητών και των εργαζόμενων. Κανείς μόνος του στην κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου