Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

17 Γενάρη Παναττική Απεργία

 Τα τελευταία δύο χρόνια οι εργαζόμενοι και τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα έχουν δεχτεί ολομέτωπα την πιο απροκάλυπτη και σκληρή επίθεση στα εισοδήματα και τα δικαιώματά τους. Η Κυβέρνηση Παπαδήμου (Πα.Σο.Κ. με μπλε και μαύρους κόκκους) φαίνεται να συνεχίζει στο ίδιο αντιδραστικό μοτίβο,  θέλοντας μάλιστα να στρέψει τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες έναντι των... πιο αδύναμων, εισάγωντας λογικές κοινωνικού αυτοματισμού.
Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως “οι άνεργοι δεν έχουν ούτε τον 13ο ούτε τον 14ο μισθό” και άρα η λύση θα είναι αυτά τα κεκτημένα να κοπούν από τους μισθωτούς (!). Ο νεοφιλελεύθερος παραλογισμός συνεχίζεται, με την πρόθεση του κυρίαρχου μπλοκ συμφερόντων να μειώσει το βασικό μισθό στο όνομα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας. 

o    Μάλλον, θα αγνοεί το πολιτικό προσωπικό της εργοδοσίας, πως η πραγματική ανεργία πλησιάζει το 25%, πως φτώχεια στην Ελλάδα σημαίνει, πλέον, να κοιμάσαι σε μία κούτα, και πλούτος να εξασφαλίζεις τα στοιχειώδη για την επιβίωσή σου. Αυτό που σίγουρα όμως δεν λισμονούν οι κυρίαρχοι, είναι το να φτιάξουν φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα και απαιτήσεις.

o    Για αυτό θέλει να εφαρμόσει το κυρίαρχο παράδειγμα – με τις παραπάνω συνέπειες - και στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Ο μοχλός εφαρμογής της νεοφιλελέυθερης λαίλαπας στα Πανεπιστήμια έχει και όνομα και θεσμικό περιτύλιγμα: πρόκειται για τα λεγόμενα Συμβούλια Διοίκησης. Σκοπεύουν να αντικαταστήσουν τη Σύγκλητο με επιχειρηματίες, τοπικούς άρχοντες και πάσης φύσεως εγκάθετους των εταιριών και να καταργήσουν ,αντισυνταγματικά, το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως η απάντηση μας ως Αριστερής Ενότητας – και το πρώτο ουσιαστικό βήμα - για τη μη εφαρμογή του Νόμου Διαμαντοπούλου θα είναι το μπλοκάρισμα της εκλογής των Συμβουλίων Διοίκησης! 

o    Όσο για τη νεοφιλέλευθερη βαρβαρότητα που προωθείται, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΤΡΟΙΚΑ θα εισπράξουν την απάντηση των μαζικών, ενωτικών αγώνων, και των Απεργιών στους χώρους δουλειάς. Στο δρόμο των απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, των απλήρωτων εργαζομένων του Alter και της Ελευθεροτυπίας, στο δρόμο της νίκης!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17ης ΓΕΝΑΡΗ – ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΤΑΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου