Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Ενωτικοί αγώνες ή συκοφαντικές επιθέσεις;


Τις τελευταίες μέρες είδαμε στη σχολή, μια απερίγραπτη επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό σχήμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, την Αυτόνομη Παρέμβαση, με βάση παραποιημένες τοποθετήσεις συνδικαλιστών της στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στο ΔΣ της ΑΔΕΔΥ. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές υπάρχουν και καταγεγραμμένες και αναρτημένες στο internet οπότε και προκαλεί κατάπληξη η ευκολία με την οποία τόσο το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών όσο και το σχήμα της ΕΑΑΚ στην σχολή παραθέτουν ψευδή στοιχεία στο Φοιτητικό Σώμα.

Θεωρούμε ότι ο χώρος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συμπεριλαμβανομένου των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας αλλά και της Αυτόνομης Παρέμβασης έχει σαφή προτάγματα για τη συγκυρία. Για εμάς η μόνη απάντηση απέναντι στην σκληρή επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις, σε εργαζομένους και φοιτητές, είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες, σε ενωτική κατεύθυνση, προκειμένου να ανατραπεί αυτή η πολιτική που ληστεύει το παρόν μας και υποθηκεύει το μέλλον μας. Για αυτό και η Αριστερή Ενότητα βρέθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα δίπλα σε κάθε κοινωνικό αγώνα ενάντια στην ασκούμενη πολιτική, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου απεργιακού αγώνα των Χαλυβουργών. Είναι αδιανόητο λοιπόν, ανεξαρτήτως διαφορετικών οπτικών και διαφωνιών που υπάρχουν και είναι θεμιτό να υπάρχουν μέσα στο κίνημα, συναγωνιστές να συκοφαντούνται κατ αυτό τον τρόπο από πολιτικούς χώρους που εμμονικά ψάχνουν μέσα στο κίνημα τον εσωτερικό εχθρό.

Τόσο σε επίπεδο σχολής, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας τα αδιέξοδα όλων μας ολοένα και μεγαλώνουν. Σήμερα, η ενότητα σε επίπεδο δράσης ίσως να είναι το μόνο μας όπλο ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες, μάχες που πρέπει να δοθούν με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Για αυτό ας αφήσουμε την μικροπολιτική και τις εμπάθειες και ας κοιτάξουμε πως θα δημιουργήσουμε εκείνη την ενότητα που, με βάση τη δημοκρατία, θα κάνει το φοιτητικό κίνημα ουσιαστικό και κοινωνικά χρήσιμο. Αλλιώς δεν μας αξίζει τίποτε παραπάνω από μια θέση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας...

Συντροφικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου