Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αγωνιστικός Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής, ΓΣ 20/9/11


Σήμερα, 20/9/11, ο Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής πήρε για τέταρτη συνεχόμενη συνέλευση αγωνιστική απόφαση, υπερψηφίζοντας το πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης για συνέχιση της κατάληψης και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τα πλαίσια ψηφίστηκαν ως εξής:

Επιτροπή Αγώνα Πληροφορικής (aka Μ.Α.Σ.)                                      20

Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης                                                   195

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ                                                                                 188

Λευκά                                                                                            16

Επιπλέον, υπερψηφίστηκε ψήφισμα που ορίζει ότι η ψηφοφορία στις ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών γίνεται με την επίδειξη τρίπτυχου ή πάσο.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, για ακόμα μια εβδομάδα την κατάληψη και τις κινητοποιήσεις μας παλεύοντας ενάντια σε ένα νόμο διαλυτικό και αντιδραστικό και σε μια συνολική πολιτική που τσακίζει την γενιά μας. Για ακόμα μία εβδομάδα ο σύλλογός μας επιλέγει τον δρόμο του συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα, τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για τους φοιτητές αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Έναν αγώνα που σήμερα περνάει από την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου και καταλήγει στην ανατροπή της κυβέρνησης και της χρεοκοπημένης πολιτικής της.

Παράλληλα, μετά από μία χρονιά κατά την οποία ο σύλλογος πάσχιζε να βγάλει γενικές συνελεύσεις η εικόνα ενός τόσο μαζικού αμφιθεάτρου, με 420 ψηφίσαντες, δεν μπορεί παρά να είναι ελπιδοφόρα. Η συμμετοχή όλο και περισσότερων φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις και μάλιστα η διαμόρφωση ενός αγωνιστικού μπλοκ που ολοένα μεγαλώνει και επιπλέον ξεπερνάει κατά πολύ την δυναμική των αριστερών οργανωμένων δυνάμεων είναι η καλύτερη απάντηση στην περσινή απονέκρωση των διαδικασιών μας αλλά και στην πρόσφατη αυτοδυναμία της ΔΑΠ. Επόμενο βήμα πρέπει να είναι η ουσιαστική εμπλοκή περισσότερων συμφοιτητών μας στις διαδικασίες της κατάληψης και του συντονιστικού.

Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη. Ωστόσο, οι μαζικές μας συνελεύσεις και η πολιτικοποίηση των διαδικασιών μας είναι ήδη για τον σύλλογό μας μια πρώτη νίκη και μια σημαντική παρακαταθήκη για τους αγώνες του μέλλοντος.

ΑΝΑΔΡΑΣΗ  - 
            Αριστερή Ενότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου