Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Φ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 20/09/2011


Χαιρετίζουμε τις 300 καταλήψεις φοιτητικών συλλόγων πανελλαδικά που είναι αυτή τη στιγμή η πιο σαφής και καταδικαστική απάντηση στο πραξικόπημα της 24ης Αυγούστου, μέρα που το μαύρο μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ υπερψήφισε το νόμο-έκτρωμα που γκρεμίζει ότι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία! Η νεολαία δείχνει το δρόμο της ανυπακοής και του ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης και τους υποστηρικτές της!
“Μπορεί να κάψουν τους στοίχους, μπορεί να αποκεφαλίσουν το γλυκό κρίνο, μπορεί να κομματιάσουν το τραγούδι… Αλλά η νύχτα αυτή θα περάσει!” 



ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ 


Η 6η δόση του δανείου πλησιάζει. Η τρόικα απαιτεί 50.000 άμεσες απολύσεις στο δημόσιο με στόχο την επιτάχυνση αποπληρωμής του χρέους, ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί η υλοποίηση του διαβόητου εφαρμοστικού νόμου, οι έκτακτες εισφορές, η διαμόρφωση ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, η αύξηση του ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν το περιβόητο ειδικό τέλος ακινήτων στο οποίο εντάσσεται και το χαράτσι για το ηλεκτρικό ρεύμα, την στιγμή που ο λαός αδυνατεί ήδη να πληρώσει όσα επέβαλλε το Μεσοπρόθεσμο και ο πρωθυπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις από το βήμα της ΔΕΘ για έναν εργαζόμενο ανά σπίτι. Η πραγματικότητα που επιβάλλουν είναι η λιτότητα, η συμπίεση του βιοτικού επιπέδου μας, το τσάκισμα κάθε κοινωνικής παροχής. 

Η ψήφιση του νόμου-πλαίσιο έρχεται σαν φυσική συνέχεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ που έχει οδηγήσει το λαό σε χρεοκοπία! Η πρωτοφανής συναίνεση των 3 κομμάτων δείχνει την βαθύτερη επιδίωξη όλων των δυνάμεων του συστήματος για υπέρβαση της κρίσης σε βάρος του λαού και της νεολαίας. Ήταν γελασμένοι όμως αν νόμισαν ότι μας βρήκαν απροετοίμαστους επειδή οι σχολές ήταν κλειστές, ξεγελιούνται αν πιστεύουν ότι θα φοβηθούμε απ’ τις εξαγγελίες τους για άνοιγμα των σχολών και εφαρμογή του νόμου κόντρα στις λογικές μικρών μειοψηφιών. Είναι τώρα που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάρει τη θέση του δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό και να παλέψουν από κοινού για την συνολική ανατροπή! 



ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α.Ε. ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ! 


Ο νέος εκτρωματικός νόμος Διαμαντοπούλου έρχεται να αλλάξει πλήρως το χαρακτήρα του πανεπιστημίου που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το μετατρέπει πλήρως σε μία επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, σε μία μονάδα παραγωγής άχρηστων κουρελόχαρτων- πτυχίων που δε θα έχουν καμία αξία. Ο φοιτητής μπαίνει σε ένα ατέρμονο κυνήγι πιστωτικών μονάδων όπου στο τέλος δε θα του παρέχει καμία γνωστική επάρκεια επί του αντικειμένου του, αλλά μία πρόσκαιρη πιστοποίηση της ικανότητάς του να εργάζεται πάνω σε ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα δείχνουν δηλαδή ανά πάσα στιγμή την ικανότητά του να προσαρμόζεται, με μετρήσιμο τρόπο, στις ανάγκες της αγοράς. Για αυτό και η διάσπαση του ενιαίου πτυχίου σε 2 κύκλους σπουδών, για αυτό και η πλήρης αντικατάσταση του με πιστωτικές μονάδες. Η αντιμετώπιση της κρίσης στο πεδίο της εκπαίδευσης είναι ανάγκη και ευκαιρία για το κεφάλαιο. Ανάγκη καθώς περικόπτει «άχρηστα» έξοδα, όπως η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου από το κράτος, τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση. Ανάγκη να αυξήσει τα περιθώρια κερδοφορίας του από το πανεπιστήμιο, με τις επιχειρήσεις να αλωνίζουν σε αυτό και να το χρησιμοποιούν σαν πεδίο απόλυτης κερδοφορίας. Τόσο σε επίπεδο διοίκησης του πανεπιστημίου, όσο και σε επίπεδο παρεχόμενης γνώσης, καθώς ιδιώτες θα έχουν το δικαίωμα να χρηματοδοτούν μαθήματα και να καθορίζουν αυτοί την παρεχόμενη γνώση, ενώ ταυτόχρονα θα βγάζουν κέρδος εκμεταλλευόμενοι την άμισθη εργασία φοιτητών, μεταπτυχιακών κ.α. Ευκαιρία να προσαρμόσει πλήρως τον αυριανό εργαζόμενο, στις ανάγκες της αγοράς. Να δημιουργήσει έναν εργαζόμενο χωρίς καμία γνωστική επάρκεια, φτηνό και ευέλικτο που θα δουλεύει με 592€! Ευκαιρία να διαλύσει οποιαδήποτε φωνή αντίδρασης εντός του πανεπιστημίου, καθώς στο νέο πανεπιστήμιο επιχείρηση δε χωράνε δημοκρατικές διαδικασίες και φωνές αντίδρασης, που αποτελούν πολλές φορές πυροδότη για ευρύτερες κοινωνικές διαδικασίες. Για αυτό και η κατάργηση του ασύλου, ενώ με τις διαγραφές των φοιτητών και τις αλυσίδες μαθημάτων προσπαθεί να εντατικοποιήσει και να πειθαρχήσει το φοιτητικό σώμα με σκοπό αυτό να στραφεί πλήρως στον ατομικό δρόμο καθώς θα μπαίνει σε διαδικασία να επιλέξει μεταξύ των συλλογικών αγόνων και της πιθανής διαγραφής του. 



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 


Δεν μπορούμε να ζήσουμε στο ζοφερό μέλλον που μας ετοιμάζουν! Τόσο καιρό για το πανεπιστήμιο μιλούσαν όλοι, εκτός από τους φοιτητές. Τώρα μιλάμε εμείς! Δεν είμαστε μειοψηφία! Είμαστε πολλοί απέναντι στην τεχνητή πλειοψηφία των 300 της Βουλής και στεκόμαστε δίπλα στον αγωνιζόμενο λαό. Το φοιτητικό κίνημα δηλώνει δυναμικό παρών και είναι έτοιμο να αναμετρηθεί με αυτή την κυβέρνηση, τους υποστηρικτές της ΝΔ-ΛΑΟΣ και το μαύρο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ. Δεν περιμένουμε τίποτα από αυτή την κυβέρνηση, παρά μόνο την ανατροπή της! Η πολιτική τους δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία που εδώ και ενάμισι χρόνο γεμίζει τους δρόμους και τις πλατείες. Μπορούμε να σπουδάζουμε δωρεάν, μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, μπορούμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Γι’ αυτό η μόνη απάντηση είναι μαζικές συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις και ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας για την ανατροπή του νόμου και αυτής της πολιτικής.
Απαραίτητη προϋπόθεση νίκης είναι η συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου με τους αγωνιζόμενους καθηγητές της τριτοβάθμιας που δεν σκύβουν το κεφάλι στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, με μαθητές και δασκάλους που η νέα χρονιά τους βρήκε χωρίς βιβλία και ελλείψεις σε προσωπικό, η συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τις πλατείες που ξαναγεμίζουν για να δώσουμε από κοινού την μάχη της ανατροπής τους! Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε! 

ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ! 


Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από την μακρινή Χιλή και τον μαχητικό αγώνα των φοιτητών για δημόσια δωρεάν παιδεία, μέχρι τους αγώνες των Άγγλων φοιτητών ενάντια στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της. Να πιάσουμε τα ελπιδοφόρα μηνύματα αυτών των αγώνων, όπως και το νήμα του δικού μας φοιτητικού κινήματος που τα τελευταία 5 χρόνια δίνει σημαντικές μάχες, και να τολμήσουμε να αγωνιστούμε ξανά! Ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία! 


Απαιτούμε:
* Ανατροπή του Νόμου Διαμαντοπούλου ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.
* Ανατροπή του Μνημονίου, του προγράμματος σταθερότητας και των μέτρων που τα συνοδεύουν. Κάτω η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.
* Άμεση απεμπλοκή της χώρας από την επιτήρηση ΕΕ και ΔΝΤ. Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση τους.
* Λεφτά για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος και του τραπεζίτες.
* Να καταργηθεί το επαίσχυντο Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης για τη νεολαία που ορίζει πρώτο μισθό 592 ευρώ.
* Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό. Όχι στην ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων μέσα και έξω από το πανεπιστήμιο.
* Να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις Μπολόνια, Πράγμα, Βερολίνο, Λονδίνο. Να γίνει η Ελλάδα ο σπασμένος κρίκος του Κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Ανατροπή του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.
* Ειδική εξεταστική για τους φοιτητές του τμήματος που έχουν γίνει δεκτοί σε μεταπτυχιακά του εξωτερικού, όπως έγινε και σε άλλα τμήματα του ΕΚΠΑ (Μαθηματικό, Ιατρική).


Διεκδικούμε:
* Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς.
* Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους. Ένα ενιαίο και αδιάσπαστο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.
* Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και συγκοινωνίες για όλους. Αύξηση των δαπανών για όλες τις φοιτητικές παροχές. Να μην πληρώσει κανένας φοιτητής 2.50 ευρώ για το νέο πάσο.
* Εκπαίδευση και έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
* Δραστική μείωση των ωρών εργασίας, με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών ώστε να ζει ο καθένας αξιοπρεπώς. Λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μονιμοποίηση των εργαζομένων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Αποφασίζουμε:
* Κατάληψη της σχολής από Τετάρτη 21/9 μέχρι και την Τρίτη 27/9 και νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών την Τρίτη 27/9 ώρα 13.00 στο αμφιθέατρο.
* Συγκρότηση ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης αμέσως μετά την Συνέλευση, και ορισμό από αυτήν με βάση το πλήθος της συνέλευσης αιρετών και ανακλητών αντιπροσώπων για το πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
* Συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεκπαιδευτική πορεία Πέμπτη 22/9 12.00 στα Προπύλαια μαζί με τους άλλους συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, και στο πανελλαδικό Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων.
* Συμμετοχή σε εξώστρεφες δράσεις με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας. Προχωράμε στη δημιουργία κέντρου αγώνα και αντιπληροφόρησης στα Προπύλαια.




ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου