Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Συμβούλια Διοίκησης Πουθενά! (Μέρος 2ο)


Και ενώ έχουν εκλεγεί Συμβούλια Διοίκησης σε κάποια ΤΕΙ της επαρχίας και παράλληλα έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για διεξαγωγή εκλογών σε μια σειρά ΑΕΙ (ΑΣΣΟΕ, Γεωπονική, ΑΠΘ), προσπάθειες που απέτυχαν λόγο της αντίστασης φοιτητών, εργαζομένων και καθηγητών των ιδρυμάτων, μέχρι πολύ πρόσφατα δεν φαινόταν στον ορίζοντα καμία προοπτική συγκρότησης συμβουλίου στο ΕΚΠΑ. Αρκετοί μήνες περάσανε μετά την πρώτη συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής κατά τους οποίους, μετά από αρκετές παραιτήσεις πανεπιστημιακών υπό την πίεση του κινήματος, η εφορευτική δεν συμπλήρωνε τα πέντε απαραίτητα μέλη για την διεξαγωγή εκλογών. Ωστόσο, εν μέσω εξεταστικής το υπουργείο φαίνεται να βάζει και πάλι μπροστά την υπόθεση του ΕΚΠΑ, ορίζοντας πέμπτο μέλος της εφορευτικής τον Λουκά Τσούκαλη, πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγητή του Πολιτικού Νομικής. Ωστόσο, ακόμα δεν αποτολμάται η προκήρυξη ημερομηνίας εκλογών.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συγκυβέρνηση αργεί τόσο πολύ να δρομολογήσει τις εκλογές στο ΕΚΠΑ ακόμα και τώρα, εφτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου. Φοιτητές, εργαζόμενοι και αρκετοί καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών έχουν κάνει σαφές σε όλους τους τόνους ότι κάθε προσπάθεια εκλογής ΣΔ θα έχει απέναντί του ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης. Από την πλευρά μας σαν Σύλλογος Φοιτητών Πληροφορικής έχουμε ήδη από τον Σεπτέμβριο πάρει αποφάσεις μέσω της Γενικής Συνέλευσης για το μπλοκάρισμα κάθε προσπάθειας εκλογής ΣΔ και εφαρμογής του νόμου. Η κυβέρνηση και ο νέος της υπουργός κ. Μπαμπινιώτης (ο οποίος και δεσμεύτηκε να συνεχίσει στην κατεύθυνση εφαρμογής του νόμου) έχουν κάθε λόγο να φοβούνται. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.

Οι εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναβάλλονται ακόμα μια φορά μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής λόγω πληροφοριών που δέχτηκαν όπως υποστηρίζουν για ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων. Μετά την αναβολή τους την προηγούμενη Τετάρτη ορίζονται άμεσα για την επόμενη Τετάρτη 21/3. Η δε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής που καλεί τις Πρυτανικές αρχές να πάρει όλα τα νόμιμα και δέοντα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών μας προετοιμάζει για το τι θα αντικρίσουμε την Τετάρτη στο Πάντειο. Το κυρίαρχο μπλοκ κάνει ξεκάθαρο ότι θα εφαρμόσει δια πυρός και σιδήρου τον διαλυτικό νόμο-4009, μέσω της συνεχούς τρομοκρατίας, την ποινικοποίησης των αγώνων (διώξεις κατά φοιτητών στο ΑΠΘ) και της ωμής αστυνομικής καταστολής (Σύνοδος Πρυτάνεων Γιάννενα). Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!

Η ασκούμενη πολιτική, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πλήξει κάθε πτυχή των κοινωνικών δικαιωμάτων και παροχών. Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα, παλεύει να τελειώνει με το δημόσιο – μαζικό Πανεπιστήμιο και το δικό μας δικαίωμα στην εκπαίδευση, αλλά και στην μετέπειτα ζωή και εργασία με αξιοπρέπεια! Όχημά της σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι άλλο από τα Συμβούλια Διοίκησης. Με μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες από κοινού με εργαζόμενους και καθηγητές θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τμήματος την Τετάρτη 21/3, στις 9 το πρωί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στον αγώνα για την παρεμπόδιση των εκλογών και την μη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους φοιτητές, φοιτήτριες και συλλογικότητες του τμήματος για την διεξαγωγή (…χωρίς υπκεφυγές) Διοικητικού Συμβουλίου και κυρίως Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών.

μέρος 1ο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου