Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κάπως έτσι συνεχίζουμε...

Την περασμένη Τετάρτη στην πρώτη Γενική Συνέλευση της φετινής χρονιάς, ο Σύλλογος Φοιτητών πήρε αγωνιστική απόφαση ενάντια στην ασκούμενη πολιτική στην κοινωνία και το Πανεπιστήμιο. Σε μια εποχή όπου τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας βάλλονται με τον πλέον βίαιο τρόπο οι αγωνιστικές αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων δίνουν ένα ξεκάθαρο στίγμα προς κάθε κατεύθυνση. Ότι φοιτητές και φοιτήτριες θα συνεχίσουν να αγωνίζονται διεκδικώντας τα αυτονόητα ενάντια σε μια πολιτική που παλεύει να τους τα στερήσει. Ο αγώνας μας συνεχίζεται (ναι, και φέτος!) για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής, για την ανατροπή κάθε επίδοξου διαχειριστή της, για μια άλλη κοινωνία με τις κοινωνικές ανάγκες στο προσκήνιο!

Άμεσος στόχος μας οφείλει να είναι η δημιουργία ενός δυναμικού αγωνιστικού μπλοκ τόσο σε επίπεδο φοιτητών όσο και σε επίπεδο καθηγητών και εργαζομένων που θα δώσει με όλες του τις δυνάμεις την άμεση μάχη για το μπλοκάρισμα της εκλογής Συμβουλίων Διοίκησης, που για το ΕΚΠΑ έχει οριστεί στις 22/10! Ακριβώς επειδή η επίθεση που δεχόμαστε είναι κοινή, και σε ότι αφορά την διαλυτική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και σε ότι αφορά την επίθεση στα δικαιώματά μας σε εκπαίδευση και εργασία, οφείλουμε να συνομιλήσουμε με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια του Πανεπιστημίου και να συμπορευθούμε στον κοινό μας αγώνα. Μόνο μια τέτοια δυναμική θα μπορέσει να βγάλει ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα έξω από τη γυάλα του Πανεπιστημίου, προκειμένου να πάρει θέση σε ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες, σε συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που ξεσπάει. Μόνο μια τέτοια δυναμική θα μπορέσει να ανάδειξη το αίτημα για δημόσια δωρεάν παιδεία σαν ένα ριζοσπαστικό αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας!

Σε όλη αυτήν την πορεία, απαντώντας παράλληλα στον ολοένα αυξανόμενη λογική του ατομικού δρόμου και κοινωνικού κανιβαλισμού, οφείλουμε να θέσουμε την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη στον πυρήνα της δικιάς μας λογικής. Για αυτό και διαδικασίες όπως οι Γενικές μας Συνελεύσεις πρέπει όχι μόνο να αφορούν τον κάθε έναν και μία από εμάς αλλά να γίνουν και όσο το δυνατό πιο πλούσιες και ουσιαστικές. Απαντώντας, στον αυταρχισμό των κυρίαρχων, ειδικά στην σημερινή περίοδο, οφείλουμε να βρούμε και να υπερασπιστούμε την δικιά μας δημοκρατία, ξεκινώντας από τις από τα κάτω διαδικασίες όπως η ΓΣ. Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί και ήδη δίνεται μέσα στους καθημερινούς μας αγώνες και ακριβώς επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπερασπιζόμαστε απλά ένα χαμένο σημείο ισορροπίας αλλά θέλουμε “να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα” κάθε πλευρά του αγώνα μας πρέπει να αποτελεί όψη του δικού μας οράματος ενάντια στο κυρίαρχο! Κάπως έτσι συνεχίζουμε...

Όλοι και όλες στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών
την Τετάρτη 17/10, στη 1μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου