Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Όλοι και όλες στην πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα ρατσιστικά πογκρόμ



ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/4, 6 μ.μ., ΟΜΟΝΟΙΑ 
 
Μαύρες μνήμες από το παρελθόν φέρνουν οι προτάσεις για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών και μεταναστριών. Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι εξαγγελίες για τη δημιουργία τείχους στον Έβρο, καθώς και χωριστών πτερύγων στα νοσοκομεία για τους μετανάστες σε συνδυασμό με τα καθημερινά πογκρόμ στο κέντρο της Αθήνας και τη γενικότερη όξυνση της καταστολής εναντίον μεταναστών και όσων αγωνίζονται, διαμορφώνουν έναν πλαίσιο σκληρής αστυνομοκρατίας και αποτελούν μέτρα φασίζουσας νοοτροπίας.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ θέλοντας να αποπροσανατολίσει και να αποσπάσει την προσοχή από την εξαθλίωση που φέρνει η μνημονιακή πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας επιλέγει να βάλει στο στόχαστρο τους μετανάστες και τις μετανάστριες εξαπολύοντας πρωτοφανή επίθεση εναντίον τους, καλλιεργώντας ένα κλίμα ξενοφοβίας και κατατρομοκράτησης. Την ίδια στιγμή οι κ. Χρυσοχοΐδης και Λοβέδρος εκφραστές αυτής της πολιτικής χαρακτηρίζουν τους ξένους εργάτες <<εγκληματίες>> και κάνουν λόγο για <<υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας>>.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες δε πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, όπως και κάθε κατασταλτική αντιμετώπιση του ζητήματος. Αντίθετα, η απόρριψη και η ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις ασθένειες αποτελεί το πρόσχημα για την απαλλοτρίωση κάθε είδους δικαιωμάτων επιβίωσης, ζωής και δημοκρατίας για τα ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, καθώς αποτελεί το όχημα για τον εκφασισμό της. Και αυτή ακριβώς η πολιτική, χέρι χέρι πάντοτε με την προπαγάνδα των media, είναι που ενισχύει τον ακροδεξιό λόγο και την άνοδο των ναζιστών της Χρυσής Αυγής.
Ωστόσο, όσο και να προσπαθούν να πείσουν, για την άνοδο της ανεργίας και της εγκληματικότητας δεν φταίνε οι μετανάστες. Υπεύθυνες είναι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα μέτρα κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και εργοδοσίας που οδηγούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που καταστρέφουν τις υπηρεσίες πρόνοιας για τους κοινωνικά αποκλεισμένους. Σήμερα στο στόχαστρο είναι οι μετανάστες ως ο πιο αδύναμος κρίκος μιας κοινωνίας, ως το πιο περιθωριοποιημένο κομμάτι της και το πλέον εκμεταλλεύσιμο και εκμεταλλευόμενο, αύριο θα είναι οι άνεργοι, οι τοξικοεξαρτημένοι. Ήδη στην Ουγγαρία φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ανέργους και ανάλογης λογικής είναι και τα εργασιακά στρατόπεδα της υπερεκμετάλλευσης, δηλαδή οι "Ειδικές Οικονομικές Ζώνες", που θέλουν να στήσουν σε όλη τη χώρα.


Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, τα ρατσιστικά πογκρόμ
και την αστυνομοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου