Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αλληλεγγύη Χωρίς Προϋποθέσεις


Την Τρίτη 25/2 ξεκίνησε, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη απεργία πείνας 300 περίπου μεταναστών με κεντρικό αίτημα την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Οι άνθρωποι, αυτοί αντιμέτωποι με την ξενοφοβία και τον ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας, πέφτουν καθημερινά θύματα κακομεταχείρισης και σκληρής εκμετάλλευσης. Η ελληνική κυβέρνηση, με βάση πολιτικές επιλογές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, τροφοδοτεί την κατάσταση αυτή καθώς δεν προσφέρει στους ανθρώπους αυτούς καμία προοπτική νομιμοποίησης και κοινωνικής ένταξης, αλλά τους αφήνει να ζήσουν στην ανασφάλεια υπό τον συνεχή φόβο της απέλασης. Η απεργία πείνας από την πρώτη κιόλας μέρα δέχτηκε την σκληρή επίθεση και την συκοφάντηση των ΜΜΕ και των κυβερνητικών εκπροσώπων.


Τα καπιταλιστικά κράτη της δύσης, επιμένουν να αγνοούν το μεταναστευτικό, καθώς η υπερεκμετάλλευση της εργασίας μεταναστών και προσφύγων εξυπηρετεί πλήρως το κεφάλαιο παγκοσμίως. Παράλληλα, τα καθεστώτα επισφαλούς εργασίας αποτελούν μέσω πίεσης για την συνολικότερη υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπερεκμετάλλευση της εργασίας. Τέλος, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στο όνομα της οποίας, επιχειρείτε μια συνολική προσπάθεια υποβάθμισης της ζωής του κόσμου της εργασίας, οι κυβερνήσεις καταδεικνύουν τους μετανάστες ως υπαίτιους προκειμένου να παραπλανήσουν και να διασπάσουν το εργατικό κίνημα.


Η απεργία πείνας των 300 είναι η αιχμή του δόρατος ενός αγώνα ενάντια στην απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών στη χώρα μας. Ωστόσο, είναι παράλληλα μια ευρύτερη αντιπαράθεση ενάντια στην εργοδοτική εκμετάλλευση, την καταπάτηση δικαιωμάτων και την υποβάθμιση των ζωών. Είναι ένας αγώνας για το καθολικό δικαίωμα στην εργασία και στη ζωή με αξιοπρέπεια. Είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους!


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!


ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ -
               Αριστερή Ενότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου