Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Πουλήστε το Μαξίμου!

ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ • ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μήνες τώρα η κυβέρνηση κατέγραφε τη δημόσια περιουσία, από δημόσιες επιχειρήσεις, έως νησιά και χώρους πρασίνου και ταυτόχρονα έστηνε ένα προπαγανδιστικό ιστό, μέσω των ΜΜΕ, που τη συντριπτική πλειοψηφία τους ελέγχει, για την αναγκαιότητα της “αξιοποίησής” της. Την αξιοποίηση αυτή συνομολόγησαν, ως μέτρο άλλωστε συμπληρωματικό του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας, με την τρόικα, αλλά οι θρασείς εκπρόσωποί της ξεπέρασαν στην προχθεσινή συνέντευξή τους τα όρια της εύπεπτης κατανάλωσης. Τόσο ώστε οι εφημερίδες, κυρίως του Σαββάτου, από τα Νέα έως την Καθημερινή, έβγαιναν με πηχυαία πρωτοσέλιδα, για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση, κάτω από εξοργισμένες αντιδράσεις βουλευτών, ακόμα και υπουργών, στις 2 π.μ., θυμήθηκε το γνωστό: “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”, και “Εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία” και μίλησε για όρια στην εθνική αξιοπρέπεια της χώρας! Όμως τίποτα δεν λένε για την ουσία. Διότι, προφανώς, είχαν συμφωνήσει να υλοποιήσουν την κοινή απόφασή τους.
Ταυτόχρονα το “διάγγελμα της αξιοπρέπειας” θα προσπαθήσει να το πουλήσει επικοινωνιακά, αντιγράφοντας και εδώ τον παπαντρεϊσμό, στην περίπτωση που προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι περιχαρακωμένη, βλέπει να φουντώνουν τα κινήματα ανυπακοής και ανησυχεί σφόδρα, μήπως ανάψουν την κοινωνική θρυαλλίδα και γίνει η Αθήνα Κάιρο.

πηγή: Εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου