Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλαδική Απεργία 23/2


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011 έδωσε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει την χρονιά αυτή. Το κείμενο του προϋπολογισμού σκιαγραφεί μια σκληρή πολιτική λιτότητας, η οποία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην όξυνση της εργασιακής εκμετάλλευσης και την εξαθλίωση των μεσαίων και χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Ωστόσο, ο προϋπολογισμός δεν αποτελεί παρά τον κορμό μιας συνολικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας, η οποία παίρνει μορφή με μία σειρά αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που τώρα προωθεί η κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ απαντώντας στην συγκυρία της οικονομικής κρίσης εφαρμόζει μια, σκληρά μεροληπτική, πολιτική υπέρ του κεφαλαίου με πρώτο κριτήριο την διάσωση της κερδοφορίας του.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα επιλέγει να χτυπήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, το σύστημα υγείας και τα “κλειστά” επαγγέλματα. Παρά τις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, την επιτυχία του κινήματος “δεν πληρώνω”, την κατάλειψη του υπουργείου Υγείας και του ΤΕΕ, η κυβέρνηση αγνοώντας με πρωτοφανή τρόπο την λαϊκή δυσαρέσκεια πέρασε από την βουλή τα σχετικά νομοσχέδια. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι δεν υποχωρούν και συνεχίζουν τους αγώνες για την μη εφαρμογή των μέτρων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν σκοπό να χτυπήσουν τους εργαζομένους στους τομείς αυτούς, αλλά, και στο πλαίσιο μιας συνολικότερης νεοφιλελεύθερης αντίληψης, να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο το κοινωνικό κράτος. Το νεοφιλελεύθερο δόγμα, του οποίο το ΠΑΣΟΚ έχει αποδειχτεί πιστός υπηρέτης, ισοπεδώνει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στοχεύοντας στην υποβάθμιση της ζωής των εργαζομένων και την υπερεκμετάλλευση της εργασίας τους.

Κύριος άξονας της κυβερνητικής πολιτικής φαίνεται να είναι σε αυτή τη φάση η οριστική διάλυση των συλλογικών συμβάσεων. Οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν τη βάση της συνδικαλιστικής δράσης και στοιχειώδες κεκτημένο του εργατικού κινήματος. Η διάλυση τους σημαίνει για τον κάθε εργαζόμενο μια εξατομικευμένη σχέση με την εργοδοσία, εξατομικευμένη διαπραγμάτευση και άρα λιγότερες δυνατότητες διεκδικήσεων. Σημαίνει υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, όξυνση της εκμετάλλευσης και σπάσιμο κάθε δυνατότητας συλλογικών διεκδικήσεων. Αυτό δηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να ρίξει το βάρος της κρίσης στον κόσμο της εργασίας, επιτίθεται ξεκάθαρα στα μέσα πάλης των εργαζομένων.

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει και θα συνεχίζει την απροκάλυπτη επίθεση σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα ενώ ανακοίνωσε το επερχόμενο ξεπούλημα 50 δισεκατομμυρίων κρατικής περιουσίας. Η αντιδραστική αυτή πολιτική αλλά και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίον το ΠΑΣΟΚ επιμένει να αγνοεί την λαϊκή βούληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Η πανελλαδική απεργία της 23 Φεβρουαρίου θα δώσει στην κυβέρνηση μήνυμα αντίστασης. Την Τετάρτη η θέση όλων μας είναι στο δρόμο ώστε, σε κοινό μέτωπο εργαζομένων νεολαίας, να εναντιωθούμε στην πολιτική αυτή, που καταπατά τα δικαιώματά μας και σαμποτάρει το μέλλον μας!

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 23/2 και στην πορεία με προσυγκέντρωση 10:30 στο Μουσείο!

ΑΝΑΔΡΑΣΗ -
                    Αριστερή Ενότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου