Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας ΕΚΠΑ για απολύσεις διοικητικών

Τη στιγμή που τα πανεπιστήμια ακόμα δεν έχουν αρχίσει να βλέπουν τις συνέπειες από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση των Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου και του σχεδίου Αθηνά, τη στιγμή που ένας στους τρεις είναι άνεργος/-η ή αμείβεται με μισθό-χαρτζιλίκι και σε περίοδο που οι τράπεζες μετά από χρόνια κερδοφορίας και ενίσχυσης από τα χρήματα του ελληνικού λαού, φτάνουν σε σημείο να βγάζουν στο σφυρί τη πρώτη κατοικία, η κυβέρνηση αναγγέλλει την απόλυση του 25% των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων!


Στο ΕΚΠΑ, από τους 1416 εργαζόμενους αναμένεται να πετάξουν στο δρόμο περισσότερους από 500! Αφού λοιπόν αποφασίστηκε από το υπουργείο, κατά προσέγγιση, ο αριθμός των προς απόλυση, φτιάχτηκαν και οι απαραίτητοι «δείκτες μέτρησης» και «αξιολόγησης» για να τους εντοπίσουν, χαρακτηρίζοντας περισσότερους από το 1/3 των εργαζομένων του ιδρύματος ως «πλεονάζων προσωπικό»! Αυτό αποτελεί επίθεση όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για το ίδιο το πανεπιστήμιο. Με τα νέα δεδομένα το ίδρυμα θα έχει προβλήματα τόσο στην άσκηση του ερευνητικού και διδακτικού του έργου, όσο και στο να επιτελέσει βασικές διοικητικές λειτουργίες που το επιτρέπουν να λειτουργεί. Άμεση συνέπεια η ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση του ιδρύματος, που ανοίγει το δρόμο σε ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα, και γιατί όχι και λουκέτα.


Σήμερα στην έκτακτη σύγκλητο του ιδρύματος με κύριο θέμα την απόλυση των υπαλλήλων του, αφού η επιλογή της κυβέρνησης κρίθηκε αντισυνταγματική, αφού βάσει των κριτηρίων της δεν υπάρχει πλεονάζων προσωπικό, αλλά αντίθετα έχει ανάγκες για επιπλέον, αποφάσισε την αναστολή λειτουργία του ιδρύματος μέχρι την Δευτέρα 16/09, όπου θα γίνει νέα σύγκλητος. Παράλληλα τα σωματεία των εργαζομένων του ΕΚΠΑ και άλλων ιδρυμάτων βρίσκονται σε πορεία κλιμακούμενων απεργιών.


Οι φοιτητές πρέπει να είμαστε κομμάτι αυτού του αγώνα υπεράσπισης του πανεπιστημίου και της εργασιακής αξιοπρέπειας. Μέσα από τη κοινή συμπόρευση φοιτητών- διοικητικών- μελών ΔΕΠ, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας!


Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί!


Όλοι/-ες αύριο στις 11.00 στα προπύλαια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου