Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Για τη νέα χρονιά

Τον προηγούμενο χρόνο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πιο σκληρά αντιλαϊκή πολιτική που έχει βιώσει ποτέ η χώρα, έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των διεθνών εταίρων της. Σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία το φοιτητικό κίνημα ύψωσε το ανάστημά του και είχε ενεργό ρόλο στους κοινωνικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις εργαζομένων και νεολαίας. Βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί με τα σωματεία εργαζομένων δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και στηρίζοντας τους αγώνες τους. Δώσαμε φωνή στην κοινωνική αγανάκτηση για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Και όταν το ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο την παιδεία, βρεθήκαμε απέναντί του. Υπερασπιστήκαμε το δημόσιο πανεπιστήμιο, ενάντια στο αντιδραστική μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου και παράλληλα υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα του καθενός και της καθεμίας σε δημόσια δωρεάν παιδεία. Ο αγώνας μας καταρχάς δικαιώθηκε με την μετάθεση της ημερομηνίας της ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο ακόμα μαίνεται στο πλαίσιο και της συνολικότερης κοινωνικής αντιπαράθεσης. Τέτοια είναι η συγκυρία που καθορίζει τα καθήκοντα μας και το πλαίσιο της δράσης μας. Οι αγώνες μας συνεχίζονται...


ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

  • Ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υπονόμευση του δικαιώματός μας στην εργασία. Ενάντια στην αμφισβήτηση χρόνιων κεκτημένων και κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Ενάντιο στο νέο καθεστώς εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης που μας ετοιμάζουν.

  • Ενάντια στην αντιδραστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ενάντια στο ξεπούλημα της ανώτατης εκπαίδευσης και την διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Ενάντια στην καταπάτηση του δικαιώματός μας στην παιδεία ενάντια στην καταπάτηση του δικαιώματός μας σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή.

Δεν αποδεχόμαστε καμιά λογική συναίνεσης!
          Δεν υποκύπτουμε σε απειλές και εκβιασμούς!
                    Δεν τρομοκρατούμαστε από τα όργια καταστολής!

Αγωνιζόμαστε!

Αριστερή Ενότητα
              Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου