Την Παρασκευή 23/4 η κυβέρνηση εξήγγειλε δια του ίδιου του πρωθυπουργού την απόφαση να προσφύγει στον μηχανισμό της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. για την αντιμετώπιση της κρίσης. Πρόκειται για ένα εκ προμελέτης έγκλημα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αφού όλους τους μήνες από την εκλογή του ΠΑΣΟΚ, η προσφυγή στο ΔΝΤ γίνεται με μικρά-μικρά βήματα. Ένα εξάμηνο τώρα με πολλά επικοινωνιακά κόλπα το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλους τους συμμάχους του προσπαθούν να μας πείσουν ότι η προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ¨η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας¨, μια λύση που δεν επιλέγει η ¨σοσιαλιστική κυβέρνηση¨ αλλά μας αναγκάζει σε αυτή η Ε.Ε.
Όσο και να θέλει όμως η κυβέρνηση να αποποιηθεί τις ευθύνες της, οι μέχρι τώρα πολιτικές της είναι αυτές που οδήγησαν σε αυτό το οικονομικό αδιέξοδο. Και η πολιτική επιλογή να καταφύγει η χώρα στην άβυσσο του ΔΝΤ εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κρίση όχι για την υπεράσπιση των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά για να παγιώσει μέσα από αυτή ένα νέο μοντέλο εργαζομένου που θα είναι πιο άμεσα εκμεταλλεύσιμο με λιγότερα δικαιώματα.
Τα ακόμη πιο σκληρά μέτρα είναι πλέον βεβαιότητα, το πλέον άδικο νέο Φορολογικό νομοσχέδιο είναι πλέον πραγματικότητα ενώ προετοιμάζεται το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το περαιτέρω ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και γενικότερα η επέκταση της «ελεύθερης» αγοράς που είναι και η μόνη πραγματική αιτία που οδήγησε σε αυτήν την τεράστια κρίση το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
ΣΥΝΤΑΓΗ Δ.Ν.Τ. : ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ – ΦΤΩΧΕΙΑ / ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Παρόλη λοιπόν την κοινωνική αναταραχή που έχει ξεσπάσει το προηγούμενο διάστημα με τις εργατικές κινητοποιήσεις των σωματείων, η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά ολομόναχη στην υλοποίηση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της οδηγώντας τη χώρα στα χέρια των κερδοσκόπων στη σκιά του Δ.Ν.Τ. Ενώ οι παλινωδίες συνεχίζονται με την τακτική του ΠΑΣΟΚ που αντί να έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των spreads(που είναι συνάρτηση των επιτοκίων δανεισμού) οδηγεί στην αύξηση τους ,ακριβώς μετά από κάθε παρέμβαση της κυβέρνησης. Ενώ τα αδιέξοδα αυτής της πολιτικής φαίνονται από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ προβάλλει πλέον, ως μόνη λύση για την πτώση των επιτοκίων και τη διέξοδο από αυτήν την κρίση την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και το ξεπούλημα του όποιου δημόσιου πλούτου έχει απομείνει.
Το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στην κρίση δεν μπορεί να γίνει και η απάντηση για τη διέξοδο. Σε αυτή τη συγκυρία η μόνη νικηφόρα προοπτική για των κόσμο της εργασίας και της νεολαίας είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των παραγωγικών μονάδων και η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που γίνεται άξιος συνεχιστής του έργου που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Η κρίση δεν θα γίνει ευκαιρία κερδοφορίας του κεφαλαίου αλλά ευκαιρία ανατροπής υπό την πίεση των δυνάμεων ενός κοινωνικού μετώπου των μισθωτών και της νεολαίας.
Αν απλά θυμηθούμε όσα προεκλογικά έλεγε το ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, αποκαλύπτεται με τον χειρότερο τρόπο το πώς μέσα σε λίγους μήνες ο ελληνικός λαός πρώτα εξαπατήθηκε και ύστερα «ανέλαβε» να σηκώσει εξ’ ολοκλήρου τα βάρη μιας κρίσης που ουδέποτε δημιούργησε. «Λεφτά υπάρχουν» έλεγε πριν τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ, καταδίκαζε τα οικονομικά μέτρα που ήθελε να πάρει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο Γ. Παπανδρέου έλεγε χαρακτηριστικά στην ΔΕΘ (12/9/2009): « Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά, αν σήμερα αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης». Μερικούς μήνες μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται και υλοποιεί ακριβώς αυτά τα μέτρα!!! Τις πρώτες μέρες η κυβερνητική «προπαγάνδα» διέδιδε πως το ΠΑΣΟΚ δεν γνώριζε τα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας που άφησε πίσω της η ΝΔ, το ύψος του χρέους και του ελλείμματος και γι’ αυτό είναι αναγκασμένη να πάρει μέτρα που δεν θέλει. Αυτό το επιχείρημα γρήγορα κατέρρευσε καθώς η ίδια η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη δήλωσε πως τα οικονομικά μεγέθη ήταν πλήρως γνωστά στο ΠΑΣΟΚ και πριν τις εκλογές. Η σημερινή κυβέρνηση προτίμησε να εξαπατήσει το λαό με υποσχέσεις και δήθεν παροχές, ωραία λόγια για πράσινη ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Έχοντας κερδίσει τη συναίνεση του κόσμου, και με την κοινωνία αποπροσανατολισμένη και φοβισμένη από την προπαγάνδα Κυβέρνησης – ΜΜΕ, έρχεται το ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη συνταγή εξόδου από την οικονομική και δημοσιονομική κρίση.
Τα μέτρα λιτότητας του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εδώ: Η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ σε 21%, 9% και 5% αποτελεί ένα από τα πλέον άδικα κοινωνικά μέτρα καθώς η έμμεση φορολογία πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αφού δεν έχει τον παραμικρό αναδιανεμητικό ρόλο. Οι περικοπές τον δώρων του Πάσχα, των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας κατά 30% και όλων των επιδομάτων κατά 12% οδηγούν στη μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ παράλληλα αφήνουν άθικτα τα κέρδη των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου. Οι αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα και πετρέλαιο κίνησης αποτελούν ένα ακόμα κατάφωρο πλήγμα στο εισόδημα των εργαζομένων δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τους ήδη βεβαρημένους όρους διαβίωσης. Σε αντίστοιχες μειώσεις μισθών πρόκειται να προχωρήσει σύντομα και ο ιδιωτικός τομέας σύμφωνα με δηλώσεις των εργοδοτών. Μιλάμε δηλαδή για περικοπή αθροιστικά 1 με 2 μισθών στο σύνολο των εργαζομένων, πτώση της αγοραστικής τους δύναμης και μετάβαση σε καταστάσεις που επικρατούσαν πριν 20 και 30 χρόνια.
Δανεισμός και επιτήρηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα σημάνει και υιοθέτηση των πολιτικών του, παράδοση κάθε πολιτικού ελέγχου στους τεχνοκράτες του νεοφιλελευθερισμού. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, και τα παραδείγματα άλλων χωρών, πολλά με πιο πρόσφατο αυτό της Ουγγαρίας. Νέα σκληρότερα μέτρα θα έρθουν, και αυτό δεν είναι κινδυνολογία αλλά η πραγματικότητα. Το ΔΝΤ απαιτεί μείωση 20% και πάνω όλων των μισθών και συντάξεων, πλήρης απελευθέρωση της αγοράς, ιδιωτικοποίηση συνολικά του δημόσιου πλούτων και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, κατάργηση του 8ώρου, απελευθέρωση των απολύσεων, παγίωση και συνολικοποίηση των ελαστικών μορφών εργασίας και πολλά άλλα. Ήδη οι «φήμες» που αφορούν το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο μιλούν για πλήρη 40 εργάσιμα χρόνια πριν τη συνταξιοδότηση, καταργώντας παράλληλα τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. ΔΝΤ σημαίνει εξαθλίωση για την νεολαία και τους εργαζόμενους, οι νέοι και οι νέες δεν πρέπει να αφήσουν να χαθούν όλα τα δικαιώματα που οι παλαιότεροι κατέκτησαν με αίμα και θυσίες.
Το προηγούμενο διάστημα φάνηκε πως παρά τη ζοφερή κατάσταση οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν παραμένουν στο σύνολο τους τρομαγμένοι τηλεθεατές άβουλοι μπροστά στη ληστεία των μισθών και της ζωής τους. Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, μετανάστες, άνεργοι και συνταξιούχοι που διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας έδειξαν πως η κοινωνία δεν συμφωνεί με τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι διατεθειμένη για ακόμα μια φορά να πληρώσει για τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων. Έδειξαν πως η υποτιθέμενη συναίνεση προς την Κυβέρνηση είναι κούφια λόγια που γρήγορα θα ανατραπούν στον δρόμο όταν όλο και περισσότεροι πούν ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ. Άλλος δρόμος υπάρχει, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι μονόδρομος, είναι ο δρόμος του νεοφιλελευθερισμού. Υπάρχει και ο δρόμος της κοινωνίας, ο δρόμος που θα βγάλει την χώρα από την κρίση που την έχουν βυθίσει με τους εργαζόμενους, με τους ανθρώπους της όρθιους και όχι ταπεινωμένους.
Εργατική Πρωτομαγιά
Κάθε χρονιά η απεργία της Πρωτομαγιάς αποκτά συγκεκριμένη φόρτιση που άλλοτε ταυτίζεται με την ορμή και την αγωνιστικότητα εργατικών κινητοποιήσεων κι άλλοτε παρεκλίνει σε «εορτασμούς» που αφαιρούν μεγάλο μέρος του ειδικού βάρους που έχει αυτή η ημερομηνία. Και το ειδικό βάρος έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις του Σικάγο αν και πάνω από έναν αιώνα πίσω συνεχίζουν να αποτελούν φάρο για το εργατικό κίνημα στο διαρκή αγώνα του για βελτίωση των όρων ζωής της εργατικής τάξης και στην πάλη του ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αν αποδεικνύει κάτι η εργατική Πρωτομαγιά είναι ότι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να αγωνίζονται για υλικές νίκες στο σήμερα. Παλεύοντας για ανατροπή των εκμεταλλευτικών, καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής μπορούν να βάζουν μπροστά αιτήματα (όπως τότε, αλλά και τώρα το 8ωρο) που βεκτιώνουν τους όρους εργασίας και ζωής και ταυτόχρονα αναζωπυρώνουν την πάλη για έναν άλλη μη εκμεταλλευτική κοινωνία. Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης που βουλιάζουν τη μια μετά την άλλη τις χώρες της Ευρώπης, κι όχι μόνο, στη φτώχια, την εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα αποκτά ακόμα πιο επίκαιρο νόημα η εργατική Πρωτομαγιά αλλά κι ο αγώνας για υλικές νίκες στο σήμερα, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση που δε δημιουργήσαμε.
Αναγνώριση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων αποφοίτων Κολεγίων:
Μαζί αλλά και ως συνέχεια των παραπάνω, την Παρασκευή 9/4 το Συμβούλιο της Επικρατείας ήρθε να ρίξει το τελειωτικό χτύπημα στους φοιτητές και μελλοντικούς εργαζόμενους κρίνοντας συνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα (που συνυπογράφουν και η Α. Διαμαντοπούλου και ο Γ. Παπανδρέου ) που ενσωματώνει την κοινοτική οδηγία 36/05 για τα ιδιωτικά Κολέγια. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται το έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στόχο είχε την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης. Με το παραπάνω διάταγμα αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολλεγίων και κέντρων ελευθέρων σπουδών (προφανώς ιδιωτικών συμφερόντων) που λειτουργούν ως παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην χώρα μας. Τα παραπάνω ιδρύματα αποτελούν επιχειρήσεις που εμπορεύονται γνώση, υπερεξειδικευμένη, αντιεπιστημονική και χαμηλού επιπέδου ενώ ταυτόχρονα δεν αποτελούν τίποτα άλλο από εμπόριο ελπίδας για όσους δεν κατάφεραν να επιτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Στην πράξη τα Κ.Ε.Σ. παρέχουν, με το αζημίωτο, πτυχία πολύ περιορισμένου γνωστικού αντικειμένου, παράγοντας αντίστοιχα υπερεξειδικευμένους εργαζομένους στα πρότυπα και τις ανάγκες που απαιτεί η νεοφιλελεύθερη αγορά, συντελώντας έτσι και στη γενικότερη απαρίθμηση των εργασιακών σχέσεων. Άλλωστε Η παραπάνω εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεκομμένη από την οικονομική κρίση και αναμφίβολλα αποτελεί εξειδίκευσή της στο χώρο της εκπαίδευσης. Όπως τα οικονομικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν, έτσι και η υποβάθμιση της εκπαίδευσης θα παγιωθεί, φανερώνοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι μια τυχόν εξίσωση (έστω και σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων, που εκεί σε τελική ανάλυση βρίσκεται η ουσία του τι σπουδάζει κανείς) των Κ.Ε.Σ. με τα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα σημαίνει μια εξίσωση προς τα κάτω, τόσο σε ό,τι αφορά την ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά μας εργασιακά δικαιώματα. Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολλεγίων τριετούς φοίτησης έρχεται να δημιουργήσει απόφοιτους δύο ταχυτήτων κατακερματίζοντας τις συλλογικές εργασιακές διεκδικήσεις τους. Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα μπορούν πλέον να εγγράφονται στα επιμελητήρια (π.χ. οικονομικό επιμελητήριο, τεχνικό επιμελητήριο) και τους συλλόγους (π.χ. ιατρικός/δικηγορικός σύλλογος) και θα έχουν έτσι και το δικαίωμα για συμμετοχή στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Γνωρίζουμε ότι κανένας δεν αναγκάζει την κυβέρνηση να αφήνει τα ΚΕΣ να λειτουργούν. Μπορεί να τους στερήσει τις άδειες λειτουργίας και αυτό δεν αντιβαίνει σε κανένα δίκαιο. Όλο αυτό το διάστημα η απερχόμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν μπορεί να παέι κόντρα στις επιταγές της Ευρωπαικής Ένωσης. Αυτό που δεν μας έλεγε όμως είναι ότι το Κοινοτικό δίκαιο μπορεί να υπερισχύει των ελληνικών νόμων, όχι όμως και του Συντάγματος. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτή που έδωσε άδεια λειτουργίας στα ΚΕΣ αλλά και αυτή που θέσπισε το εκπαιδευτικό σύστημα που άφηνε χιλιάδες νέους εκτός ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Η εμπορευματοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα καταστήσει την παιδεία ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν που η διακύμανση της ποιότητάς του θα υπακούει στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και όχι στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση των αδειών λειτουργίας των κολεγίων και των κέντρων ελευθέρων σπουδών με νομοθετική ρύθμιση. Η λειτουργία τους παραβιάζει το Σύνταγμα, ακυρώνει το τετραετές ή πενταετές των βασικών σπουδών και των πτυχίων, θρυμματίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων μας, υποβαθμίζει και αποδιαρθρώνει τον ενιαίο εθνικό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης.
Απαιτούμε την άμεση κατάργηση των αδειών λειτουργίας των κολεγίων και των κέντρων ελευθέρων σπουδών με νομοθετική ρύθμιση. Η λειτουργία τους παραβιάζει το Σύνταγμα, ακυρώνει το τετραετές ή πενταετές των βασικών σπουδών και των πτυχίων, θρυμματίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων μας, υποβαθμίζει και αποδιαρθρώνει τον ενιαίο εθνικό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης.
Η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να είναι άλλη από το μπλοκάρισμα του ξεπουλήματος της ανώτατης εκπαίδευσης σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Με όπλο μας τους αγώνες μας, τις συμμετοχικές διαδικασίες και την ενεργοποίηση καταφέραμε να αποτρέψουμε την αναθεώρηση του Αρ. 16 και την εφαρμογή του νόμου - πλαίσιο. Καταφέραμε να υπερασπιστούμε το δημόσιο πανεπιστήμιο κόντρα στις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις. Μ' αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μην επιτρέψουμε και την υποβάθμιση των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των ζωών μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Να παρθούν πίσω τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι, να αποσυρθεί το φορολογικό νομοσχέδιο. Όχι στο ΔΝΤ
- Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ
- Να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ. Να καταργηθούν και να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους.
- Να μην εφαρμοστεί το προεδρικό διάταγμα για τα συγγράμματα.
- Παροχή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων και βελτίωσή τους, αναβάθμιση πανεπιστημιακών τυπογραφείων
- Να αποσυρθεί άμεσα ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός. Καμία συγκρότηση 4ετών επιχειρηματικών προγραμμάτων.
- Να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί ο νέος Νόμος Πλαίσιο
- Όχι στην επιχειρούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 – Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
- Να καταργηθεί ο νέος νόμος για την έρευνα, να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά
- Κατάργηση των νόμων για Αξιολόγηση, ΔΟΑΤΑΠ, ΙΔΒΕ
- Ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό, το οποίο θα είναι ισότιμο με μάστερ για όλα τα ελληνικά ΑΕΙ στις διαδικασίες ισοτίμησης (πρόσβαση σε μεταπτυχιακά, μοριοδοτήσεις)
- Μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
- Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορές
- Χρηματοδότηση των βιβλιοθηκών από τον προϋπολογισμό τώρα που λήγουν τα ΕΠΕΑΕΚ
- Θέσπιση πτυχιακής εξεταστικής χωρίς όριο μαθημάτων
- Όχι στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, κατάργηση των νόμων Σιούφα-Ρέππα, να επιστραφούν στα ταμεία τα οφειλόμενα από κράτος και εργοδοσία
- Όχι στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που πλήττουν τους νέους εργαζόμενους
- Να σταματήσει η εκποίηση του δημόσιου πλούτου
- Ενίσχυση της εσωτερικής δημοκρατίας στα Ιδρύματα-αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα συνδιοίκησης στο 100% των μελών ΔΕΠ
- Καμιά προσπάθεια περιστολής του Πανεπιστημιακού Ασύλου
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς απολαβές και ασφάλιση – Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
- Συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς με προσυγκέντρωση στις 10 στο Μουσείο μαζί με το συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων
- Συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 4/5 με προσυγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια
- Συμμετοχή του συλλόγου στη Γενική Απεργία στις 5/5 και πορεία με προσυγκέντρωση στις 11 στο Μουσείο
- Κατάληψη της σχολής την Τρίτη 4/5 και Τετάρτη 5/5.
ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ – Πληροφορικής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου