Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση ΑΡΕΝ ΕΚΠΑ για τη Σύγκλητο στις 15/5 και το προσχέδιο του νέου Οργανισμού

Την Πέμπτη 15/5 συνεδρίασε η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ με τη μαζική παρουσία φοιτητών και εργαζομένων. Κεντρικής σημασίας παραμένει το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών, οι οποίοι παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού Αρβανιτόπουλου παραμένουν ουσιαστικά απολυμένοι. Το υπουργείο, βέβαια, ζητά εντός δύο εβδομάδων να κατατεθεί από την αρμόδια επιτροπή της Συγκλήτου, πέρα από το οργανόγραμμα που θα κσθορίζει τις νέες θέσεις εργασίας για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και ο νέος Οργανισμός. Αυτός ο Οργανισμός έρχεται ουσιαστικά για να εφαρμόσει τις περισσότερες πτυχές του νόμου Διαμαντοπούλου/Αρβανιτόπουλου με τις διαγραφές φοιτητών, το σπάσιμο των ενιαίων πτυχίων, τα δίδακτρα και την κατάργηση συγγραμμάτων και συνολικά τη νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη του πανεπιστημίου, στο όνομα της    αγοράς και της επιχειρηματικότητας και με άλλοθι το ιδεολόγημα του χρέους και της λιτότητας.

Από τη μία, όμως, η Σύγκλητος αδυνατεί να κατανοήσει την αναγκαιότητα ως ανώτατη αρχή του Πανεπιστημίου να αντιταχθεί συνολικά στη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου παράλληλα με την προάσπιση του δικαιώματος των διοικητικών στην εργασία. Από την άλλη, οι δυνάμεις του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού εντός των εργαζομένων, αρκούνται στο να εξασφαλίσσουν την επαναπρόσληψή τους ακόμα και σε ένα πανεπιστήμιο που δε θα θυμίζει τίποτα από τον μέχρι τώρα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του και τα όσα δημοκρατικά κεκτημένα. Ακόμα περισσότερο στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου λειτούργησαν ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης συναινώντας στο να αποφασιστεί το προσχέδιο του Οργανισμού χωρίς καμία ψηφοφορία και τραμπουκίζοντας φοιτητές και φοιτήτριες, μετά και τις απειλές του Πρύτανη για πειθαρχικά και ποινικές κυρώσεις (ερχόμενος δηλαδή να εφαρμόσει το περιεχόμενο του νέου Οργανισμού πριν καν αυτός περάσει). Ισχυρίζονται με αυτόν τον τρόπο ότι οι φοιτητές υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων διεκδικώντας ένα Πανεπιστήμιο σύμφωνα με τις ανάγκες των ανθρώπων του.

Εμείς απ τη μεριά μας ξεκαθαρίζουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλα τα κομμάτια του πανεπιστημίου που πλήττονται για ένα διαφορετικό Πανεπιστήμιο σε μια άλλη πιο δίκαιη κοινωνία. Το Πανεπιστήμιο αυτό θα λαμβάνει υπόψιν του πρώτα απ όλα τις ανάγκες των μελών του και θα κοινωνικοποιεί και αξιοποιεί την παραγώμενη γνώση σύμφωνα με τις ανάγκες και σε σύνδεση με την κοινωνία. Σε ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο μπορούμε να αμφισβητήσουμε την υπερσυγκέντρωση εξουσιών απ τα νέα αυταρχικά όργανα (Συμβούλια Ιδρύματος) και τον πρώτο λόγο για το ίδιο θα έχουν οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές μέσα από οριζόντιες συλλογικές διαδικασίες.

2 σχόλια:

  1. Oλες οι φωνες να ενωθουν -κατω τα πνευματικα τανκς
    Υπαρχει μια εκτροπη πολιτικη στο χωρο του ποδοσφαιρου που μπορει
    να επηρεασει πολυ κοσμο .
    Εχει επιβληθει οπως τοτε με τα βαφτισια και οχι μονο
    ενας θρησκευτικος οχετος με το ονομα Αγια Σοφια που παραπεμπει σε χαμενες πατριδες και θεοκρατια μαζι με αγαμια κλπ , σαν ονομα λοιπον του γηπεδου της Αεκ και οχι μονο αυτο αλλα και ενα σχημα γηπεδου αντιστοιχης υφης.
    Η φασιστικοποιηση της κοινωνιας περναει κ μεσα απο τις αθλητικες ομαδες κ πρεπει ο συριζα να αντιταχθει σε αυτη τη φρικαλεοτητα.
    Δεν πρεπει να δεχθει το ονομα Αγια Σοφια και το σχημα .
    Και να το κανει/κανετε ολοι και με μισος κ οχι να υποψιαζομαστε οτι θελουν να ερθει το φασιστικο τερας σε μια ομαδα καποιοι για να γελανε καποιοι στη συνεχεια.
    Τωρα φαινεται ποιος ειναι αντιφα κ ποιος οχι
    Ο αντιφασισμος θελει και σωθικα.
    Ο συριζα μπορει και νομικα να δρασει και να πει οχι σε αυτη τη βαρβαροτητα.
    Κατω οι αλυτρωτες πατριδες, ο εθνικισμος,ο συντηρητισμος, η αγαμια,
    τα πλουτη της εκκλησιας , η θεοκρατια
    Πρεπει να υπαρξουν κειμενα,αφισες κλπ
    Fight back
    Παμε ολοι μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρεπει η Δουρου να μην υπογραψει το νομοσχεδιο που παραδιδει την Αεκ στην Χριστιανοδεξια, στο λαος και στον σκοταδισμο.
    Τα υπαρχοντα συμβολα θα προστεθουν σε αλλα δημιουργωντας ενα συντηρητικο ολον.

    Πρεπει να αλλαξει οπωσδηποτε η αρχιτεκτονικη του γηπεδου.
    Ανεξαρτητως φιλαθλων προτιμησεων πρεπει να υπαρξουν αντιστασεις.
    Δεν ειναι δυνατον να παει να κυβερνησει η αριστερα και αντι να σκεφτομαστε το σωστο να σκεφτομαστε για ποια ομαδα μιλαμε..

    Η Αεκ θελει τα λεφτα για το εργο.
    Χωρις αυτα γιοκ.
    Δεν ειναι δυνατον η αριστερα να συνηγορισει στο να εκφραζει η Αεκ ..την ορθοδοξια.
    Και ο δημος Ν.φ πρεπει να αντιδρασει.
    Η αριστερα εχει τοσο μεγαλη δυναμη και κανει οτι θελει το σκοταδι.
    Η Αεκ εχει τοσους ριζοσπαστες.
    Πως παει να την χαρισει ο συριζα στην Χριστιανοδεξια;
    Σας χαιρετω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή