Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Για τα κυβερνητικά σχέδια περί άμισθης εργασίας της νεολαίας

Με «έκπληξη» μαθαίνουμε τα νέα σχέδια της κυβέρνησης για να «μειώσει την ανεργία» και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Εργασία άνευ βασικού μισθού για τους νέους από 15-24 ετών! Αρχικά θα θέλαμε να συγχαρούμε την κυβέρνηση και να ζητήσουμε συγγνώμη αφού θεωρούσαμε πως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ανταγωνιστούμε τους μισθούς του ενός δολαρίου την ημέρα στα κάτεργα των ανατολικών χωρών. Είχαμε άδικο. Εύγε επίσης στην κυβερνητική παράταξη τη ΔΑΠ και σε όσες δυνάμεις βοήθησαν για να τελειώσουν οι καταλήψεις των σχολών μας. Είμαστε βέβαιοι πως πλέον αφού λύθηκε το πρόβλημα της ανεργίας των νέων, όλοι/ες θα ανυπομονούν να τελειώσουν με τις σπουδές τους για να βγούν στην αγορά εργασίας (απελευθερωμένοι κιόλας από τη μισθωτή σκλαβιά, αφού πλέον δεν υπάρχει μισθός).

Και τώρα για να σοβαρευτούμε: Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η κίνηση της κυβέρνησης. Γνωρίζουμε καλά τα σχέδιά τους που εφαρμόζουν είτε με την συνεργασία του «μπαμπούλα» της τρόικας(ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) είτε χωρίς αυτόν. Άλλωστε σε μία χώρα όπου η βίαιη υποτίμηση της εργασίας στο βωμό της υπερκερδοφορίας του κεφαλαίου δεν έχει όρια, τίποτε πια δεν μας φαίνεται παράξενο.


Κάπου εδώ όμως πρέπει να τελειώνει το παραμύθι. Οι μέρες της δυστυχίας μας, οι μέρες της δικιάς τους αφθονίας είναι μετρημένες. Σύντομα το κίνημα, από κάθε κοινωνικό χώρο, κάθε τόπο εργασίας, κάθε σχολή, κάθε γειτονιά στηριζόμενο στην γενίκευση της κοινωνικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης θα σας ανατρέψει για τα καλά. Μαζί με εσάς και το πολιτικό σας προσωπικό (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) θα φύγουν οριστικά οι βάρβαρες πολιτικές λιτότητας και θα ανοίξει ένας άλλος δρόμος με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες πάνω από τα κέρδη και τις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου