Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

2ήμερο Aντικατασταλτικό-Aντιφασιστικό Φεστιβάλ Φ.Σ ΑΣΟΕΕ


Μετά από απόφαση της ΓΣ του Φοιτητικού Συλλόγου ΑΣΟΕΕ η ομάδα εργασίας για το φεστιβάλ κατέληξε στο εξής πρόγραμμα:

Πέμπτη 24/5: 20.00 Προβολή ταινίας: "Το μίσος"

Παρασκευή 25/5: 16.00 Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: "Η πόλη σαν φυλακή"

Θα συζητήσουμε για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με την οξυμένη καταστολή, την εξαθλίωση αλλά και το εκφασισμό της κοινωνίας. Θα παρευρεθούν μετανάστες, μέλη μεταναστευτικών οργανώσεων, κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές, φοιτητές και καθηγητές της σχολής.

23.00 Ρεμπέτικο γλέντι

Και τις δυο μέρες θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από τις 5 το απόγευμα και τραπεζάκια από οργανώσεις και σχολεία μεταναστών!

Το αντικατασταλτικό – αντιφαστιστικό Φεστιβάλ του ΦΣ ΑΣΟΕΕ αποτελεί την απάντηση των φοιτητών του ιδρύματος στο ολοένα εντονότερο κλίμα τρομοκρατίας, αστυνομοκρατίας και ρατσιστικού μίσους που καλλιεργείται στο κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα την περιοχή της σχολής με κλούβες των ΜΑΤ και συχνές επιθέσεις εναντίων μεταναστών αλλά και φοιτητών ακόμα και στον προαύλιο χώρος της ΑΣΟΕΕ!


Αποκορύφωμα αποτελεί η εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΕΛΤΑ το βράδυ της Τετάρτης 16 Μάη στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ με στόχο την δημιουργία έντονου κλίματος τρομοκρατίας, με τους αστυνομικούς να κυνηγάνε και να χτυπάνε φοιτητές μέσα στη σχολή και έναν φοιτητή τραυματισμένο από γκλοπ να μεταφέρεται στο νοσοκομείο! Παράλληλα, στις 22/5 λαμβάνει χώρα ακόμα μια ρατσιστική επίθεση ακριβώς έξω από τη σχολή όπου ένας μετανάστης τραυματίζεται με κατσαβίδι στο χέρι!

Το τελευταίο διάστημα βιώνουμε την αστυνομοκρατία στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαίτερα στη περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ με κλούβες των ΜΑΤ και καθημερινές επιθέσεις στο προαύλιο χώρο της σχολής κατά των φοιτητών και των μεταναστών. Απέναντι σε όλα αυτά, τόσο καιρό η πρυτανεία με τη σιωπή της φαίνεται ότι συναινεί απόλυτα και επικροτεί. Το χτύπημα των μεταναστών δεν γίνεται τυχαία αλλά αποτελεί προσπάθεια διάλυσης της ταξικής ενότητας ανάμεσα στους εργαζομένους. Επίσης θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε φωνή και κοινωνικό αγώνα που εκφράζεται στους χώρους του ασύλου. Λύση είναι η ενεργή κινητοποίηση όλων για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Όλα μας οι Γενικές Συνελεύσεις και κάθε μορφή ριζοσπαστικής πάλης και οργάνωσης από τα κάτω.
Από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΦ ΑΣΟΕΕ “Σωτήρης Πέτρουλας” 22/5/12


Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ ενάντια στην αστυνομοκρατία, την τρομοκρατία, το ρατσιστικό μίσος και την φασιστική απειλή! Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες Πληροφορικής να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα και στηρίζοντας το φεστιβάλ του ΣΦ ΑΣΟΕΕ και να συμμετάσχουν στην αντικατασταλτική-αντιφασιστική πορεία τη Τρίτη 29/5!

1 σχόλιο: