Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ο νόμος Διαμαντοπούλου θα ανατραπεί!


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Τετάρτη, 23 Αυγούστου, ψήφισε στην βουλή μαζί με το ΛΑΟΣ και την ΝΔ τον πολυαναμενόμενο νόμο που η υπουργός παιδείας κα Διαμαντοπούλου προετοιμάζει εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ο νόμος αυτός αποτελεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, διαγράφει ότι έως τώρα ξέραμε για την ανώτατη εκπαίδευση και προετοιμάζει την εκπαίδευση για την νέα κοινωνία που τώρα δημιουργείται. Το ΠΑΣΟΚ, όπως ήδη εδώ και έναν χρόνο κάνει σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, είναι έτοιμο να θυσιάσει κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας προκειμένου να διαφυλάξει την κερδοφορία των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Σε αυτήν του τη πολιτική επιλογή συμπεριλαμβάνεται και η εμπορευματοποίηση και το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών συμπεριλαμβανομένου και της παιδείας. Ο νέος νόμος δημιουργεί έναν πανεπιστήμιο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των αγορών, που θα λειτουργεί με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα εις βάρος των κοινωνικών αναγκών και της επιστήμης.

Η κυβέρνηση έχοντας χάσει κάθε νομιμοποίηση μετά και την πραξικοπηματική πράξη της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, η οποία σφραγίστηκε με τόνους χημικά και αστυνομική βία, περνάει αυτόν τον νόμο έκτρωμα στα τέλη Αυγούστου με τις σχολές κλειστές και αγνοώντας κάθε ένσταση της πανεπιστημιακής κοινότητας που διατυπώθηκε.

Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς! Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου μας θα δώσουμε την απάντησή μας στην κυβέρνηση, θα οργανώσουμε την δράση μας μέσα και έξω από τη σχολή και θα προτάξουμε το δικό μας όραμα για το Πανεπιστήμιο.

Ο νόμος Διαμαντοπούλου θα ανατραπεί!

Όλοι και Όλες στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής την Τρίτη 30 Αυγούστου στη 1μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου