Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Δεν μας τρομοκρατούν, μας εξοργίζουν!


Χθες πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας η πιο μαζική πανεργατική πορεία των τελευταίων μηνών με τη συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών -μεταξύ άλλων- και φοιτητών. Είναι σαφές ότι οι πρόσφατες αντι-εργατικές μεταρρυθμίσεις από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ωθούν την κοινωνία σε αντιστάσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να διαχειριστεί τις κοινωνικές αντιδράσεις με μόνο όπλο της τον κατασταλτικό μηχανισμό. Συγκεκριμένα η αστυνομία, ως εντολοδόχος της κυβερνητικής πολιτικής, επέλεξε να αντιμετωπίσει το σώμα της πορείας που διαδήλωνε ειρηνικά της με ωμή καταστολή. Υπό την πολιτική καθοδήγηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να τραυματίσει δεκάδες διαδηλωτών σε μία προσπάθεια να τους κατατρομοκρατήσει. Αποτέλεσμα είναι ο σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι 30χρονου διαδηλωτή μετά από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε από τα όργανα καταστολής. Το γεγονός ότι ο ίδιος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση και με την πορεία της υγείας του να θεωρείται ακόμα αβέβαιη αποδεικνύει το μένος της επίθεσης. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε μία πρωτοφανή εκδήλωση αυταρχισμού επιβεβαίωσε ότι δε διστάζει να κινητοποιεί τις δυνάμεις καταστολής για να ισοπεδώσει κάθε κοινωνική αντίσταση που στέκεται εμπόδιο στην πολιτική της.

Προφανώς δεν πρόκειται για τυχαίο ούτε για μεμονωμένο γεγονός. Η εκδήλωση της πιο επιθετικής όψης της κυρίαρχης πολιτικής συνδέεται με την ανάγκη της κυβέρνησης για υπεράσπιση και διεύρυνση των συμφερόντων της εργοδοσίας σε βάρος κεκτημένων δεκαετιών από τους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Η πολιτική του Μνημονίου όπως εφαρμόζεται από το ΠΑΣΟΚ εδώ και ένα χρόνο ανατρέπει τις κοινωνικές ισορροπίες σε βάρος των εργαζομένων. Η συμπίεση των μισθών, η αποδιάρθρωση των συλλογικών συμβάσεων, η επέκταση των σχέσεων ελαστικής εργασίας αποτελούν μερικές μόνο όψεις μίας πολιτικής που αποσκοπεί στην αύξηση των κερδών του κεφαλαίου. Στην ουσία η κυβέρνηση θέτει υπό διαπραγμάτευση το σύνολο προηγούμενων κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών με τελική προοπτική την ακύρωσή τους. Άλλωστε για το ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους του είναι σαφές ότι η διέξοδος από την κρίση έχει κοινωνικό πρόσημο και αυτό δε μπορεί παρά να βρίσκει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί της. Αποτέλεσμα μίας τέτοιας πολιτικής είναι η ανάπτυξη και η ενδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στη χειροτέρευση της καθημερινότητας χιλιάδων. Γι’ αυτές ακριβώς τις αντιστάσεις το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει τη βία και την καταστολή.

Οτιδήποτε λοιπόν στέκεται εμπόδιο στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ σαρώνεται με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να χτίσει την κοινωνική συναίνεση με μόνο και τελευταίο εργαλείο της την ανοιχτή κρατική τρομοκρατία. Γνωρίζει καλά ότι μόνη οδός για την εδραίωση της πολιτικής της είναι η ανεξέλεγκτη αστυνομική βία. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Όποιος δεν ενδίδει στις προθέσεις της κυβέρνησης για ολοκλήρωση της ταξικής επίθεσης με την ισοπέδωση ολόκληρης της κοινωνίας καταστέλλεται. Η περιστολή των δικαιωμάτων μας, η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων η κατατρομοκράτηση  βρίσκονται στις ψηλότερες θέσεις  στην ατζέντα των κυρίαρχων.

Όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε ενάντια σε μία πολιτική που διαλύει την κοινωνία για να την ξαναστήσει με τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία σε χειρότερη θέση δηλώνουμε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα. Γνωρίζουμε ότι αν για το ΠΑΣΟΚ η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι μονόδρομος, τότε και για εμάς μόνη διέξοδος είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες. Συμβιβαστικές λύσεις δεν υπάρχουν. Σε όσους επιλέγουν ακόμη και να δολοφονούν για να σώσουν τα κέρδη τους εμείς απαντάμε με συλλογικές αντιστάσεις και αγώνες.

ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ  -
          Αριστερή Ενότητα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου