Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ !

Οι κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας έδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την πλήρη αντίθεση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας στις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι συνειδητοποιώντας κάθε μέρα όλο και περισσότερο την κρισιμότητα της στιγμής δεν δέχονται να μείνουν θεατές στο ξεπούλημα των ζωών τους. Η κινητοποίηση της Τετάρτης μια από της μεγαλύτερες της μεταπολιτευτικής περιόδου, με τον όγκο, τον παλμό και την πολυχρωμία της, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Σήμερα όλοι πια γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν παθητικοί αποδέκτες των μέτρων, δεν θα δεχθούν τα “τετελεσμένα”, δεν θα υποχωρήσουν! Η κοινωνική συναίνεση, μαζί με όσους την επιζητούσαν και την προέβαλαν ως αναγκαία, έχει πια συντριβεί.

Μέσα σε αυτόν τον εκπληκτικό πανεργατικό ξεσηκωμό τρεις αθώοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στον εμπρησμό της τράπεζας Marfin στη Σταδίου. Οργιζόμαστε με το τραγικό συμβάν του θανάτου των τριών εργαζόμενων και με τις πρακτικές τυφλής βίας που οδήγησαν σε αυτό, με όσους τις νομιμοποιούν και με όσους τις αποδέχονται. Παράλληλα καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση τόσο της κυβέρνησης όσο και του κ. Βγενόπουλου οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός για να στιγματίσουν τις κινητοποιήσεις. Οι ενωμένες φωνές εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας φαίνεται πως δεν στιγματίζονται.

Παρά την μεγαλειώδη πορεία της Τετάρτης και παρά την δυναμική κινητοποίηση την Πέμπτη το απόγευμα έξω από την Βουλή κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας επικυρώθηκαν τα προαναγγελθέντα μέτρα, προϊόν της συναίνεσης της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Οι θεσμοθετημένες πλέον μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις θα φέρουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με μία ολοένα και πιο δυσβάσταχτη καθημερινότητα. Τα μέτρα αυτά θα μειώσουν το βιωτικό επίπεδο των πολιτών, θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση και θα οξύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Παράλληλα, επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου. Φαίνεται πως είμαστε ακόμη στην αρχή καθώς θα ακολουθήσουν νέα μέτρα, με πρώτο το ασφαλιστικό αυτήν την εβδομάδα. Η κυβέρνηση συνεχίζει την απροκάλυπτη επίθεση της στον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία θυσιάζοντας την κοινωνία στον βωμό των αγορών. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να αποτελέσει την πιο σκληρά ταξική κυβέρνηση του κεφαλαίου που έχει γνωρίσει η Ελλάδα. Η αυθαιρεσία της κυβέρνησης ξεπερνάει κάθε προηγούμενο με την τελευταία της απόφαση βάση της οποίας ο υπουργός οικονομικών μπορεί να αποφασίζει παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο. Πρόκειται για μια πρωτοφανή, στα ελληνικά χρονικά, καταστρατήγηση της έννοιας της λαϊκής κυριαρχίας.

Η κρίση τροφοδότησε μία διαδικασία επαναπροσδιορισμού των κοινωνικών σχέσεων και αναδόμησης της κοινωνίας. Είναι ζωτικής σημασίας το αποτέλεσμα αυτών των διεργασιών να φέρει τη σφραγίδα του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την κυβέρνηση να αυθαιρετεί εις βάρος των ζωών μας. Δεν συναινούμε! Διεκδικούμε ΤΩΡΑ τα πάντα για να μην ζήσουμε αύριο στο τίποτα. Όλοι στις συνελεύσεις! Όλοι στο δρόμο!

ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ – Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου