Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Αυτοδιαχειριζόμενου Κυλικείου ΝΟΠΕ για την αστυνομική επιχείρηση εναντίων της κατάληψης.

 Κάτω τα χέρια από τη Βίλα Αμαλίας

Η εισβολή των κατασταλτικών μηχανισμών στη Βίλα Αμαλίας, πνεύμονα ελευθερίας για περισσότερα από 20 χρόνια, και η επικοινωνιακή μεθόδευση της επιχείρησης επιβεβαιώνει σε κάθε τόνο πως το κράτος, σήμερα, αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό της κοινωνίας. 

Το δόγμα της μηδενικής ανοχής ξεδιπλώνεται μπροστά μας και στοχεύει σε κάθε κοιτίδα αντίστασης και δημιουργίας, σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο, σε κάθε απόπειρά μας να αντιληφθούμε και να οργανώσουμε τη ζωή μας διαφορετικά, μακριά απ’ τη βαρβαρότητα που μας περιβάλλει.

Σε μια περίοδο όπου τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, προτάσσοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης, της άμεσης δημοκρατίας, της συμμετοχής, κράτος και αφεντικά οριοθετούν μια νέα κανονικότητα κι επιτίθενται σ’ ό,τι εκφεύγει του κυρίαρχου παραδείγματος. 
 
Οφείλουν να γνωρίζουν, ωστόσο, πως το γάντι έχει προ πολλού σηκωθεί, κι όχι μονάχα από το «χώρο» αλλά από την ίδια την κοινωνία που φτιάχνει το μέλλον της και ωριμάζει σε καταλήψεις, κοινωνικά κέντρα, κολεκτίβες, κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία, συλλογικές καλλιέργειες, απελευθερωμένους δημόσιους χώρους. 

Αλληλεγγύη στη Βίλα Αμαλίας και τους 8 διωκόμενους αγωνιστές

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους

Αυτοδιαχείριση – Αυτοοργάνωση – Άμεση Δημοκρατία

Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου