Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση από το ΔΣ του ΣΦ, Δευτέρα 10/2

Σήμερα, συνεδρίασε το ΔΣ μετά από αίτημα της Πρωτοβουλίας Αγώνα Πληροφορικής για Δωρέαν Σίτιση όπου κατατέθηκε το εξείς ψήφισμα: 


Η συγκρότηση της πρωτοβουλίας και το παραπαάνω ψήφισμα αποτελούν μια προσπάθεια ο Σύλλογος Φοιτητών, ως τέτοιως να διεκδικήσει το δικαίωμα των μελών του σε δωρεάν σίτιση, καταρχήν, και να ενταχθεί σε μια συνολικότερη υπόθεση διεκδικήσεων με άξονα την δημόσια δωρεάν παιδεί!

Είναι προφανές, μετά από μία σειρά παρεμβάσεων σε φοιτητικές λέσχες οι οποίες είχαν μερικά αποτελέσματα ότι ο μόνος τρόπος να παλέψουμε και να επιβάλουμε το δικαίωμά μας σε δωρέαν σίτιση, τη στιγμή μάλιστα που οι εργολαβίες που έχουν αναλάβει τη σίτιση στα Πανεπιστήμια κερδοσκοπούν ασύστολα και χιλιάδες μερίδες πετιούνται, αντί να δίνονται σε φοιτητές ή εργαζόμενους που έχουν ανάγκη είναι μέσα από τη συνεχή παρουσία μας στις λέσχες με το επιθετικό πρόταγμα που δεν διαπραγαματεύεται τα αυτονόητα.

Το ψήφισμα δεν πέρασε με κατά πλειοψηφία λευκό, αφού τόσο η ΔΑΠ όσο και η ΠΚΣ επέλεξαν να μην το ψηφίσουν. Είναι αυτονόητο για την κυβερνητική παράταξη να αντιτείθεται στην προσπάθεια μας να αντικρούσουμε τις πολιτικές του πολιτικού της φορέα και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Αυτό που δεν είναι τόσο αυτονόητο είναι το πως μια αριστερή συλλογικότητα, όπως η ΠΚΣ, όπου μάλιστα πολλές φορές έχει προβεί σε αντίστοιχες δράσεις, παίρνει την πολιτική ευθύνη να μπλοκάρει την πρωτοβουλία αυτή του ΣΦ. Πίσω από αυτή τη κίνηση δεν κρίνεται τίποτα περισσότερο από την επιθυμία της ΠΚΣ να συνεχίσει να παρεμβαίνει για το εκάστοτε ζήτημα με αυστηρή πρωτεραιότητα τη δική της προβολή μέσα από δράσης πυροτεχνήματα, αντί πραγματικά να γίνει μέρος μιας προσπάθειας που μπορεί να έχει πραγματικά υλικά αποτελέσματα και να δώσει λύση στα προβλήματα πολλών από εμάς.

Πολύ κρίμα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου