Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Προς φοιτητικούς συλλόγους ΕΚΠΑ, από εργαζομένους ΕΚΠΑ

Συνάδελφοι, Συναγωνιστές,

Ο Υπουργός Παιδείας έχει θέσει την Τετάρτη 9/10 ως προθεσμία για την παράδοση των 498 ονομάτων διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ προς διαθεσιμότητα-απόλυση βάσει της σχετικής Υπουργικής Απόφασης από 24/9/13. Ο Σύλλογός μας βρίσκεται σε απεργία εδώ κι ένα μήνα και την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε στην 5η εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων και εξωστρεφών εκδηλώσεων για τη διάδοση του αγώνα μας.

Στη διάρκεια αυτού του αγώνα μας συμπαραστέκεται ένας μεγάλος αριθμός φοιτητών καθημερινά. Αυτός ο αριθμός όμως πρέπει να ενισχυθεί, εάν σκεφτεί κανείς το μέλλον που επιφυλάσσει στην φοιτητική κοινότητα η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, ξεκινώντας από τους Νόμους Αρβανιτόπουλου, Διαμαντοπούλου, έχοντας να αντιμετωπίσουμε και την εφαρμογή της Β φάσης του σχεδίου Αθηνά, που θα προωθήσει ακόμη μεγαλύτερες καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ ή και σχολών-τμημάτων τους.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι σαφές: αποδόμηση των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχονται από το κράτος, ιδιωτικοποίηση τους και μετακύλιση του κόστους στους εργαζόμενους που τις χρησιμοποιούν –στην περίπτωση των ΑΕΙ/ΤΕΙ στους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Στόχος είναι η αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζόμενων αφού η εκπαίδευση, η υγεία και ευρύτερα οι δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες είναι κομμάτι του έμμεσου μισθού όλων μας

Καλούμε όλους τους φοιτητές να πάρουν θέση στη λεηλασία της εργασίας και της ζωής μας, συμμετέχοντας μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις που συγκαλούν οι σύλλογοί τους, και να συμπορευθούν με τις αποφάσεις των υπόλοιπων συμφοιτητών-αγωνιστών, που στάθηκαν στο πλάι μας από την αρχή του αγώνα μας δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας μαζικά στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.


Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων ΕΚΠΑ

e-mail: apergoi.ekpa@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου