Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Όλοι/ες στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 19/2


Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη μνημονιακή πολιτική, έχοντας χάσει τη κοινωνική συναίνεση, με μόνο της όπλο τη βία,την καταστολή και την ιδεολογική τρομοκρατία. Ξεκίνησε από την εξάλειψη του διαφορετικού και το δόγμα της μηδενικής ανοχής, κάνοντας πογκρόμ εναντίον των μεταναστών και εισβάλλοντας σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και συνεχίζεται με «οργουελικού» τύπου καταστάσεις όπου η Νέα Δημοκρατία παραποιεί και επικαλείται ψεύτικα στοιχεία προκειμένου να κατευθύνει την κοινή γνώμη. Ούτε τα προσχήματα δε τηρούνται πλέον, με αποκορύφωμα τη δήλωση του ΓΓ του Υπ. Οικονομικών, του κ. Μέργου (των 6.000€) ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα (των 586€) είναι υψηλός και πρέπει να μειωθεί.


Αυτός όμως ο εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα υιοθετείται προκειμένου να καλυφθούν τα αδιέξοδα της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής. Η καταφυγή στη «βία της επιστράτευσης» και στη συκοφάντηση των αγώνων των εργαζομένων (ΜΜΜ, ναυτεργάτες) και των αγροτών ως συντεχνιακούς, που επιδιώκει την τρομοκράτηση της κοινωνίας,  οδηγεί με γοργά βήματα σε μία δημοκρατία υπό αίρεση. Η με κάθε μέσο και τρόπο υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής σπρώχνει ολοένα και περισσότερο κόσμο στη φτώχεια και την απόγνωση και  ταυτόχρονα βλάπτει τη δημοκρατία, δίνοντας χώρο στην ανάδειξη ακροδεξιών φασιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή, στρέφοντας τον κόσμο εναντίον των αδυνάτων της κοινωνίας και αποπροσανατολίζοντας την οργή τους.

Η κοινωνία, ωστόσο, δεν θα μείνει απαθής και θα αγωνιστεί με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη,  για μια ζωή με αξιοπρέπεια, την Τετάρτη 20/2 στην γενική απεργία, για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι ο φόβος και η τρομοκρατία δεν περνάνε.

Η μνημονιακή πολιτική δεν θα μπορούσε να μην συνεχιστεί και μέσα στα πανεπιστήμια, όπου μετά την εκλογή των Συμβουλίων Διοίκησης, το Υπουργείο βεβιασμένα πάει να επιβάλλει άλλη μια απόφασή του, το σχέδιο «Αθηνά». Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει μία σειρά καταργήσεων, συγχωνεύσεων και ίδρυση νέων ιδρυμάτων, σχολών και τμημάτων καθώς και επαναπροσέγγιση του αριθμού των εισακτέων βάση των κριτηρίων της αγοράς, ενώ οι βασικές αλλαγές στην Αθήνα αφορούν την δημιουργία ενός ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου που θα περιλαμβάνει 5 Πανεπιστήμια της Αττικής, (Πα.Πει., Πάντειο, ΑΣΟΕΕ, ΓΠΑ και Χαροκόπειο) και θα ονομάζεται Αδαμάντιος Κοραής καθώς και την δημιουργία ενός ομοσπονδιακού ΤΕΙ που θα περιλαμβάνει τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και την ΑΣΠΑΙΤΕ. Το κυρίαρχο είναι ότι όλες αυτές οι αλλαγές και συγχωνεύσεις, κυρίως στα ΤΕΙ, δεν τηρούν κανέναν ακαδημαϊκό κριτήριο ούτε καν προσχηματικά. Αντίθετα είναι εμφανές ότι “κερδισμένα” από τις αναδιατάξεις βγαίνουν εκείνα τα ιδρύματα που πρώτα εφάρμοσαν το νέο νόμο και εξέλεξαν Συμβούλια Διοίκησης όπως τα ΤΕΙ Σερρών και Καλαμάτας.

Ως φοιτητές του σήμερα και εργαζόμενοι του αύριο διαλέγουμε ζωή και όχι επιβίωση!
Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! - Να φτιάξουμε το Πανεπιστήμιο των αναγκών μας!

Όλοι και όλες στη Γ.Σ. την Τρίτη 19/2, στο αμφ. Στη 1μμ!
Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου