Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ή εμείς ή αυτοί!

Η μνημονιακή κυβέρνηση των δικομματισμού, τεχνοκρατών και ακροδεξιάς έχει εξαπολύσει ακραία νεοφιλελεύθερη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας.  Αυτή η κυβέρνηση Παπαδήμου , στο όνομα μίας '' εθνικής σωτηρίας '' δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο μιας πολιτικής που μόνο μέλημα της είναι η προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών, των κερδοσκόπων και των αγορών. Προφανώς δεν πρόκειται για μία '' αχρωμάτιστη '', όπως θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ, κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως για μια πολύχρωμη κυβέρνηση και πολιτική, με συγκεκριμένη κατεύθυνση! Αυτή, λοιπόν, η ''γαλαζοπράσινη με μαύρες πινελιές '' κυβέρνηση, έχει ως μόνο στόχο της την εκπλήρωση των όρων του Μνημονίου με κάθε κόστος, πράγμα το οποίο φάνηκε ήδη από την κυβέρνηση Παπανδρέου τόσο από την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης όσο και μετέπειτα με το τον τρόπο που αυτή προσπάθησε να καταστείλει μία ολόκληρη κοινωνία ενσαρκώνοντας στην πρακτική της την έννοια του '' κράτους έκτακτης ανάγκης '' και οδηγούμενη σε μεθόδους που προσιδιάζουν σε ένα είδος δημοκρατικής εκτροπής.




Η κυβέρνηση αυτή, λοιπόν, αποσπά κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών και εγκαθιστά έναν ιδιότυπο εργασιακό μεσαίωνα, όπως μειώσεις μισθών και μεροκάματων, διάλυση του κοινωνικού κράτους και ιστού, ακραία φορολόγηση στα χαμηλά στρώματα, περιστολή κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι ανάλγητες πολιτικές που έρχονται να τσακίσουν κάθε απομεινάρι του κράτους πρόνοιας. Οι ολοένα αυξανόμενοι άνεργοι, τους οποίους θέτουν ουσιαστικά εκτός του κοινωνικού ιστού, καθώς και οι χιλιάδες άστεγοι, για τους οποίους προτείνεται μία οριακά '' διαχειριστική λύση '', βάσει της οποίας οι άστεγοι θα εκδιώχνονται από τους χώρους '' φιλοξενίας '' σε καιρικές συνθήκες άνω των 4 βαθμών Κελσίου, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.




Και ενώ η έννοια της νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης δεν υφίσταται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα κινήματα ανυπακοής κατά της ασκούμενης πολιτικής, όπως το κίνημα ενάντια στα χαράτσια, η κυβέρνηση Παπαδήμου αρνούμενη να ακούσει την κοινωνία και το αίτημά της για εκλογές, αποφασίζει να επισφραγίσει το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, συνάπτοντας ένα νέο μνημόνιο σωτηρίας του κεφαλαίου, δείχνοντας για ακόμη μια φόρα πόσο πειθήνιο όργανο του είναι. Αποφασίζεται, λοιπόν, μία ακόμη μείωση σε όλους τους μισθούς κατά 22% και 10% επιπρόσθετα στο 22% για τους νέοεισερχόμενους. Αυτή η μείωση του 22% θα αφορά επίσης τις συντάξεις, καθώς και τις επικουρικές, αλλά και τα επιδόματα ανεργίας. Αυτές οι μειώσεις μπορούν να θεωρηθούν ως μία ταφόπλακα σε ό, τι ξέραμε ως κεκτημένο, και με βάσει το οποίο ολόκληρες οικογένειες φτάνουν πραγματικά στα όρια.




Είμαστε μία γενιά που γεννηθήκαμε στα πλαίσια μίας εποχής οπού αυτά που βιώνουμε σήμερα ήτανε φαντάσματα ενός μακρινού παρελθόντος, κι όμως εμείς καλούμαστε να τα δεχτούμε και να τα υποστούμε σιωπηλά και αδιαμαρτήρητα. Θα υποκύψουμε σε ένα μέλλον που ούτε το θέλουμε, μα ούτε το αντέχουμε; Θα δεχτούμε να κάνουμε κι άλλες εκπτώσεις στα όνειρα και στις ζωές μας ; Θα επιτρέψουμε να είμαστε η γενιά που θα μας '' σβήσουν '' από την ιστορία ; Η απάντηση είναι πως, όπως έχει λεχθεί,




'' τα θέλουμε όλα και τα θέλουμε τώρα ''!


 

Όλοι και όλες στην Περικύκλωση της Βουλής 

την Κυριακή 12/2 από τις 4μμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου