Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Ραντεβού στα γουναράδικα!!!


Σχεδόν ένα μήνα τώρα, ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό. Ακολουθώντας το παράδειγμα των indignados στην Ισπανία που κατέλαβαν την Puerta del Sol, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών από όλο το πολιτικό και κοινωνικό φάσμα εκδηλώνουν την δυσαρέσκειά τους απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Για πρώτη φορά, μέσα από τις διαδικασίες των αυτοοργανωμένων λαϊκών συνελεύσεων το κίνημα αυτό κατάφερε να κάνει επιτακτικό αίτημα και πράξη την άμεση δημοκρατία. Η αρχική αμηχανία μπροστά στον τεράστιο όγκο του κόσμου ξεπεράστηκε με τη δημιουργία ομάδων δράσης, με εξορμήσεις ενημέρωσης του κόσμου, με επιτροπές για επί μέρους θέματα δίνοντας την δυνατότητα στον καθένα ξεχωριστά να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων για τις δράσεις και στον καθορισμό της πολιτικής στοχοθεσίας μέσα από την ανοιχτή διαδικασία της λαϊκής συνέλευσης. Το κίνημα της πλατείας κλιμακώθηκε οδηγώντας στην πρωτοφανώς μαζική πορεία και συγκέντρωση της 15ης Ιούνη, όταν 300.000 άνθρωποι περικύκλωσαν τη Βουλή οδηγώντας την Κυβέρνηση σε αναδιπλώσεις, που ξεκίνησαν από προτάσεις για εθνική ενότητα, και κατέληξαν σε ένα φιάσκο ανασχηματισμού προσώπων.

Το αίτημα όμως των αγανακτισμένων για ανάκληση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος παραμένει. Αυξάνοντας την έμμεση φορολογία, περικόπτοντας εκ νέου μισθούς και συντάξεις, με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου και την άνευ όρων εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ρίχνοντας το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους και τη νεολαία, η πολιτική της κυβέρνησης και του ΔΝΤ διαλύει πλήρως την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό το κινηματικό ραντεβού ανανεώνεται για τις 28 και 29 Ιούνη, όταν και ψηφίζεται στη βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Εμείς ως Αριστερή Ενότητα θεωρούμε κομβικό 28 και 29 Ιουνίου όλος ο κόσμος να βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος στηρίζοντας τη 48ωρη απεργία των σωματείων. Όσοι δε συναινούμε στην υποτίμηση των ζωής μας, όσοι αντιστεκόμαστε στην ανηλεή επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας σε κεκτημένα δικαιώματα εργαζομένων, όσοι δε θέλουμε να γίνουμε η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη έχουμε ιστορικό χρέος να σταθούμε τις επόμενες μέρες αλληλέγγυοι στους αγωνιστές του Συντάγματος. 

Για την απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου, την ανατροπή του μνημονίου, για να πληρώσουν την κρίση όσοι τη δημιούργησαν.

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 28-29/6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου