Για να δεις τ' αστέρια...
Πρέπει να σηκώσεις κεφάλι!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Στο δρόμο του Δεκέμβρη βαδίζουμε ξανά

Την Κυριακή 6 και τη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη χιλιάδες νέοι και νέες διαδήλωσαν ενάντια στη στοχοποίηση των δικαιωμάτων μας σε παιδεία, εργασία και δημοκρατικές ελευθερίες. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιέργησε με συνέπεια ο κ Χρυσοχοΐδης και τα περισσότερα ΜΜΕ, ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία με τη μαζική τους παρουσία στο δρόμο απέδειξαν οτι όλα τα ερωτήματα που ανέδειξε ο περυσινός Δεκέμβρης είναι ακόμα ζωντανά και επίκαιρα. 
 
Σε αυτή τη μαζική κινητοποίηση ο κατασταλτικός μηχανισμός απάντησε σύμφωνα με το “δόγμα Χρυσοχοΐδη” οξύνοντας κατακόρυφα τη βία, με αναίτιες αθρόες προσαγωγές, προληπτικές συλλήψεις, εισβολή σε κοινωνικά στέκια, έφοδο με τις μηχανές της ομάδας Δ στα μπλοκ των διαδηλωτών και τραυματισμό διαδηλωτών. Σε μια τέτοια τυφλή έφοδο της αστυνομίας συνελήφθη και κατηγορείται άδικα και ένας συνάδελφός μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας θύμισε οτι η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των κυβερνώντων απέναντι στο μαζικό κίνημα.

Είδαμε οτι η εξέγερση του Δεκέμβρη φοβίζει ακόμα τους φανατικούς πιστούς στο δόγμα των αγορών, αυτούς που μας καλούν να πληρώσουμε την κρίση τους και έχουν βάλει στόχο την υπονόμευση των δικαιωμάτων μας σε όλα τα επίπεδα.
Όμως η επίθεση δεν σταματάει εδώ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανόιγει το ασφαλιστικό ζήτημα στην κατεύθυνση της κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του, προαναγγέλει πάγωμα των μισθών, ενώ συνεχίζει επάξια την πολιτική πριμοδότησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση και της αναγνώρισης των ΚΕΣ. 
 
Ακριβώς επειδή οι καλοί μας άρχοντες γνωρίζουν ότι όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες επιτίθενται ανευ προηγουμένου στα δημοκρατκά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες για να “αντιμετωπίσουν” νέες κινητοποιήσεις που θα αναπτυχθούν και στο έδαφος της οικονομικής κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο και η ποινικοποίηση όλων των συλλογικών διαδικασιών στους φοιτητικούς συλλόγους. Η παρουσίαση των σχολών ως εκτροφεία βίας, η εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ και σε χώρους ασύλου στο ΕΚΠΑ και η συστηματική προσπάθεια κατάργησης του ασύλου αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των κατασταλτικών μηχανισμών. Σε αυτή την πολιτική προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες όσοι προβαίνουν σε ενέργειες όπως η επίθεση στον πρύτανη του ΕΚΠΑ και σε πράξεις τυφλής βίας που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, τις πρακτικές και τις επιδιώξεις του. 
 
Το φοιτητικό κίνημα θα σταθεί στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των δημοκρατικών και λαϊκών ελευθεριών. Θα μας βρούν απέναντί τους με μαζικόυς ανυποχώρητους αγώνες.
Ο αγώνας μας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρέπεια συνεχίζεται.

Καλούμε σε Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 15/12.

ΑΝ.Α.ΔΡΑΣΗ – Δίκτυο Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου